Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za njih nema krize

Google ruši rekorde u prihodima! Ostvario 50 milijardi dolara u 2012.

Google (1)
REUTERS/Pixsell
23.01.2013.
u 10:56

Googleovi su prihodi na godišnjoj razini narasli 36%, a na kvartalnoj 8%, a ukupan prihod u 2012. godini iznosio je 50 milijardi dolara.

Posljednji kvartal 2012. godine za Google je bio iznimno uspješan, rekao je Larry Page, izvršni direktor prilikom objave poslovnih rezultata. U navedenom razdoblju Google je ostvario 14,42 milijarde dolara konsolidiranog prihoda, što je osjetno više od 10 – 12 milijardi, koliko su predviđali neovisni analitičari, a dobit je istovremeno iznosila 2,9 milijardi dolara.

Googleovi prihodi na godišnjoj razini narasli su 36%, a na kvartalnoj 8%, a ukupan prihod u 2012. godini iznosio je 50 milijardi dolara, informacije su koje je objavio Google.

Motorola Mobility, koju je Google 2011. godine kupio za 12 milijardi dolara, još uvijek ostvaruje gubitak, no on je sa 527 milijuna dolara smanjen na 353 milijuna (na kvartalnoj razni).

Ipak, neto dobit je viša “tek”  za 0.18 milijardi. Naravno, većinu prihoda ostvarile su stranice kojima je vlasnik Google (oglašavanje i drugo) – generirale su 8.64 milijardi dolara, a partnerske stranice 3.44 milijarde dolara.

– Godinu 2012. završili smo iznimno dobro, zaključio je Larry Page.

>>Brin 'uhvaćen' u metrou s 'naočalama za proširenu stvarnost'

>>Pošti na Gmailu pristupat ćemo USB ključem ili otiskom prsta

>>Zbog ovih stvari poželjeli biste raditi za Google

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije