Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljiv podatak

Crno-bijeli TV koristi više od 13.000 britanskih kućanstava

televizor
Davor Puklavec/PIXSELL
10.01.2013.
u 14:29

U Velikoj Britaniji naknada za televizijske prijamnike u boji veća je od one za crno-bijele televizore

Više od 13 tisuća britanskih kućanstava još uvijek koristi crno-bijele televizore, prenosi BBC. Najviše ih se nalazi u Londonu, 2715, a zatim u Birminghamu i Manchesteru, kazuju podaci britanskog ureda za televizijske dozvole. Zabilježen je znatan pad udjela crno-bijelih televizora u odnosu na 2000. godinu, kada ih je bilo čak 212 tisuća. Na početku 2013. godine ima ih točno 13.202.

– Neobično je da nakon prelaska na digitalnu tehnologiju, kada 41 posto britanskih kućanstava posjeduje televizore visoke rezolucije i kada Britanci vode u pristupanju televizijskim sadržajima putem interneta, više od 13.000 kućanstava i dalje gleda svoje omiljene programe na crno-bijelim televizijama – rekao je glasnogovornik ureda Stephen Farmer.

Razlog za to što mnoga kućanstva i dalje koriste prastare uređaje mogao bi ležati u činjenici da je u toj zemlji naknada za televizijske prijamnike u boji veća od one za crno-bijele televizore. Godišnja naknada iznosi 49 funti (oko 450 kuna) za crno-bijele i 145.50 funti za televizore u boji. No, povjesničar John Trenouth smatra da mnogi jednostavno preferiraju crno-bijelu sliku ili ne žele baciti stari uređaj koji još uvijek radi.

>> Sony u Las Vegasu predstavio prvi 4K OLED televizor na svijetu

Komentara 2

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
15:25 10.01.2013.

Zanimljivo... vjerojatno je i naknada za mono radio prijemnike niža od preplate za stereo.

SH
songman_hr
19:02 11.01.2013.

Osjecan se najpametnije kad je ugasen. No to je dokaz da je stara tehnologija pouzdanaaaa i trajee dok ova nova radi do isteka garantnog roka i onda napravi PUF!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije