Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pazite se

Putujete li automobilom u Austriju? Obratite pozornost na ovo

Automobili
Foto: Reuters/ PIXSELL
22.03.2018.
u 13:30

Zastupnici svih parlamentarnih stranaka pozdravili su sporazum s Hrvatskom, Bugarskom i Mađarskom i istaknuli da će sada biti omogućeno prometne prekršaje zaista i u praksi naplatiti od počinitelja.

Bečki parlament prihvatio je međunarodni sporazum s Hrvatskom, Bugarskom i Mađarskom koji bi olakšao gonjenje prometnih prijestupnika iz ovih zemalja za prekršaje počinjene u Austriji, priopćio je Austrijski parlament u četvrtak.

„Kroz intenzivniju suradnju s nadležnim službama, gonjenje inozemnih prometnih prijestupnika bi trebalo biti efikasnije“, stoji u priopćenju parlamenta. To se posebice odnosi na slučajeve u kojima je potrebna pomoć službi zemalja iz koje prometni prijestupnik dolazi i to u slučaju da prijestupnik odbija platiti kaznu ili tvrdi da sam nije upravljao vozilom.

Zastupnici svih parlamentarnih stranaka pozdravili su sporazum s Hrvatskom, Bugarskom i Mađarskom i istaknuli da će sada biti omogućeno prometne prekršaje zaista i u praksi naplatiti od počinitelja.

„Jedna smjernica Europske unije doduše već nekoliko godina omogućuje automatski uvid u podatke o vozilu iz drugih članica EU, ali je u praksi vrlo teško prijestupniku dostaviti kaznu i na kraju kaznu zaista i naplatiti“, rekao je zastupnik Slobodnjačke stranke Austrije (FPÖ) Guenther Kumpitsch. Prema njegovim riječima, od pet milijuna prometnih prekršaja, koliko ih se godišnje počini na austrijskim prometnicama, jedan milijun otpada na strana vozila.

Ministar unutarnjih poslova Herbert Kickl također je pozdravio sporazum. Prema procjenama njegova ministarstva, ovim sporazumom Austrija će sada biti u stanju napatiti kaznu u visini od dva milijuna eura, koliko joj sada godišnje propada zbog toga što ne može doći do počinitelja.

Ključne riječi

Komentara 12

VL
????
19:12 22.03.2018.

@crocro - izgleda da je recipročno, tako piše u austrijskom tekstu kojeg su copy/pasteali za potrebe ovog uratka. Za one koji znaju njemački "Damit sollen fällige Verkehrsstrafen, etwa wegen Schnellfahrens, in den jeweiligen Heimatländern rascher und effizienter einkassiert werden können." - ključna riječ je ovo "in den jeweiligen Heimatländern" i rekao bih po njemačkom tekstu da je uključena i Austrija u tom izrazu.

MA
marsovac
21:06 22.03.2018.

puno primitivnih komentara,...ala balkan. Nesto razumijeti dolazi od razuma,...vecina forumasa,...nebi bas rekao.

DU
Deleted user
17:00 22.03.2018.

svaka čast još da počnete skidati sa računa prevarantima koji kod vas rade a dužni su jamcima za kredit što su im ovi otplatili a oni pobjegli u austriju njemačku to če biti bummmm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije