Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Eastbourne

Vekić prošla u drugo kolo, Martić ispala

20.06.2022.
u 18:37

Vekić (WTA - 93.) je sa 6-0, 6-2 bila bolja od Ukrajinke Dajane Jastremske (WTA - 74.). Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj i prva pobjeda Osječanke koja je prethodno izgubila tri meča na tvrdoj podlozi.

Nakon što je prošla dva kvalifikacijska kruga, hrvatska teniska reprezentativka Donna Vekić probila se i u drugo kolo glavnog ždrijeba na WTA turniru u Eastbourneu na travnatoj podlozi, dok je Petra Martić zaustavljena na prvom koraku.

Vekić (WTA - 93.) je sa 6-0, 6-2 bila bolja od Ukrajinke Dajane Jastremske (WTA - 74.). Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj i prva pobjeda Osječanke koja je prethodno izgubila tri meča na tvrdoj podlozi.

Vekić će za plasman u osminu finala igrati protiv dvostruke wimbledonske pobjednice, Čehinje Petre Kvitove, koja je u Eastbourneu 14. nositeljica i bila je slobodna u prvom kolu. U dosadašnja tri međusobna dvoboja, sva tri na tvrdoj podlozi, Vekić je ostvarila jednu pobjedu, u četvrtfinalu turnira u Sankt Peterburgu 2019.

Petra Martić (WTA - 80.) je bila na gem od pobjede protiv Britanke Jodie Burrage (WTA - 169.), kad je nakon 6-3 u prvom setu povela sa 5-3 u drugom, ali do meč-lopte nije došla. Dvaput je bila na dva poena od plasmana u drugo kolo, ali je dopustila suparnici da osvajanjem osam od devet gemova na prijelazu iz drugog u treći set osvoji drugu dionicu (7-5) i povede sa 4-1 u trećoj.

Kad je Burrage servirala za pobjedu pri vodstvu 5-3, Martić je došla do prilike za "break", ali je nije uspjela materijalizirati. Britanka je drugu meč-loptu pretvorila u pobjedu koja joj je donijela plasman u drugo kolo i meč protiv prve nositeljice, Španjolke Paule Badose.

Za Martić je ovo treći uzastopni poraz u prvom kolu, a na pobjedu čeka od plasmana u osminu finala turnira u Rimu.

WTA Eastbourne - 1. kolo

Jodie Burrage (VB) - PETRA MARTIĆ (HRV) 3-6, 7-5, 6-3

Lesia Curenko (UKR) - Maria Camila Osorio (KOL) 7-5, 7-6 (2)

Magda Linette (POLJ) - Danka Kovinić (CG) 6-7 (3), 6-3, 7-6 (4)

DONNA VEKIĆ (HRV) - Dajana Jastremska (UKR) 6-0, 6-2

Rebecca Marino (KAN) - Heather Watson (VB) 7-6 (1), 6-4

Kirsten Flipkens (BEL) - Maryna Zanevska (BEL) 6-2, 6-3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije