Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iva Šulentić iz Dubaija

Moj dečko i njegova obitelj krivci su za to što sam se zaljubila u letenje balonom

Iva Šulentić
Foto: Privatni album
1/2
14.12.2015.
u 10:13

Voditeljica je tri godine članica Balon kluba Zagreb koji se sa Svjetskih zračnih igara vraća s jednim zlatom i ukupnim 24. mjestom

Da se balonima leti noću, voditeljica Iva Šulentić mogla bi doslovno reći da joj dečko Igor Mikloušić, pilot Zagreb balona s kojim su trenutačno na Svjetskim zračnim igrama u Dubaiju, skida zvijezde s neba. No, leti se rano ujutro ili pred zalazak sunca i ne visoko do zvijezda, a Iva je na utrkama dio zemaljske posade. Javila nam je kako u Dubaiju kotira Balon klub Zagreb čija je članica tri godine.

– Na jednoj utrci smo osvojili zlato i imali 1000 od 1000 bodova, što je u konkurenciji najboljih svjetskih pilota ogroman uspjeh, a sveukupno smo zauzeli 24. mjesto. Boduju se zadaci po preciznosti, koliko se blizu nalazi balon, odnosno marker koji se iz njega baca, od cilja. Na svakoj su utrci drugačiji zadaci i svaka je priča za sebe. Budimo se oko četiri ujutro, odlazimo na brifing na kojem saznajemo koji su zadaci na utrci i odakle se polijeće. Let traje dok se ne izvrše svi zadaci, a zemaljska posada stalno prati balon na zemlji te po slijetanju stiže do njega, slijedi pakiranje i spremanje balona – veli Iva.

Za njezinu zaljubljenost u taj sport "krivci" su, kaže, Igor i njegova obitelj, a na pitanje što je važno za dobrog pilota i je li to skup sport, odgovara:

Balonaštvo je poput jedrenja, samo što su morski valovi u ovom slučaju nebeska prostranstva. To je vještina plovidbe po vjetru koja traži koncentraciju i mir. Balon je neupravljiv i ide onamo kamo ga vjetar nosi, a na pilotu je da bira visine i smjerove vjetra – stručno objašnjava Iva čija se ekipa danas vraća kući. 

>>Iva Šulentić - 'Mojih 10 najdražih'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije