Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT MARS ONE

Video: Ostalo 100 kandidata za put na Mars bez povratka, među njima i Hrvat Marko

Marko Lukić
Foto: Screenshot Youtube
17.02.2015.
u 08:24

Neprofitna organizacija Mars One želi poslati ljude na Crveni planet već 2025. godine

Broj kandidata za put na Mars bez povratka u sklopu projekta Mars One sužen je na 100, a među njima je i 28-godišnji Hrvat Marko Lukić. Preostali kandidati sada idu u iduću fazu selekcijskog procesa.

- Veliki rez u broju kandidata važan je korak prema otkrivanju tko ima prave odlike za odlazak na Mars - rekao je Bas Lansdorp, suosnivač i direktor Mars Onea.

Za odlazak se prvotno prijavilo čak 202.586 ljudi, od čega je u prethodnom selekcijskom procesu ostalo 660 kandidata, a među njima su osim Lukića bila još dva Hrvata. Kandidati su tijekom razgovora morali pokazati svoje razumijevanje rizika putovanja, timski duh i motivaciju za životnom promjenom.

Podsjetimo, neprofitna organizacija Mars One želi poslati ljude na Crveni planet već 2025. godine. Oni koji odu na Marsu moraju ostati živjeti do smrti, jer povratak na Zemlju nije planiran.

Sada je korak bliže prema Marsu ostalo 50 muškaraca i 50 žena iz cijelog svijeta - 39 iz Amerika, 31 iz Europe, 16 iz Azije te po sedam iz Afrike i Oceanije. Kandidati koji nisu prošli mogu se ponovno prijaviti u novoj rundi kasnije ove godine.

 

>> Više od 200.000 ljudi prijavilo se za put na Mars u jednom smjeru

Komentara 4

BR
Brandfackel2
08:51 17.02.2015.

Uistinu ozbiljan i znanstveno potkovan članak... Nekada sam ovakve nadahnute članke čitao u časopisu Smilje i bosilje, a kasnije u Modroj lasti... Evolucija je očito odavno u novinarstvu dosegla svoj vrhunac i sada se kreće u rikverc...

DU
Deleted user
08:59 17.02.2015.

Jesenti bigulicu, ima li ikakve šanse da se na taj put bez povratka što prije pošalju naši dični vođe, učitelji i usrećitelji počevši od MIlanović mr. Zokija, pa da ne nabrajamo dalje?

Avatar drug lenjin
drug lenjin
23:10 20.02.2015.

Nema povratka?Pa kak oni to misle?.Znači ovom mladom čovjeku je pun kufer Milanovića,Karamarka,Freda Matića,Marasa,Grčića,Stazića,Pusićke,Opačićke.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije