Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ritam grada

Bazen je građen 7, a plaćat ćemo ga 7 godina i 7 mjeseci

bazen svetice
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/2
16.05.2016.
u 17:49

Grad će Holdingu plaćati svakog mjeseca 327 tisuća eura za najam bazena na Sveticama

Bude li se držao svoga obećanja, gradonačelnik Milan Bandić plivat će u bazenu vrijednom 130 milijuna kuna i to na Dan Grada Zagreba. Obećao je to prije gotovo dva mjeseca govoreći, kada se bućne u bazen na Sveticama, “bil bu kak' hrabri skakači sa Starog mosta u Neretvu”.

Gradnja tog bazena otegla se na punih sedam godina pa je vrijednost radova dosegla milijunske iznose. Gotovo je 99 posto radova obavljeno, utvrdio je to Bandić tijekom vikenda provjeravajući teren. Doista je to lijepo zdanje, bez imalo ironije, koje će građanima uz kupanje pružiti uživanciju i na terenima odbojke na pijesku, stolnom nogometu, wellnessu, vodenom igralištu za djecu. Hoće li i Svetice sada, baš kao stanje u gradskim vrtićima koje je predstavljao prije samo nekoliko dana, smatrati svojim najvećim uspjehom u Gradu s kojim će, kako on to kaže, “u grob”?

Bude li potrebno, Bandić će u još jednu prezentaciju, baš kao što je to bilo i zbog vrtića zbog kojih je prozvan u Saboru, pa će raditi analize izgrađenosti bazena u gradovima koji funkcioniraju sa znatno nižim budžetom nego Zagreb. Sve zato da nama građanima utvrdi gradivo odavno poznato – Zagreb je europska metropola. I jest, znamo to mi odavna. Skupštinski će zastupnici na sjednici ovog četvrtka glasati za sklapanje Ugovora o zakupu bazenskog kompleksa Sportsko rekreacijski centar Svetice koji počinje teći dan nakon njegova otvorenja – 1. lipnja.

Tako će od prvog dana lipnja Grad Zagreb i Zagrebački holding – Podružnica upravljanje projektima, sklopiti Ugovor o zakupu bazenskog kompleksa Sportsko rekreacijski centar Svetice na rok od sedam godina i sedam mjeseci – sedam mjeseci dulje od gradnje bazena. Nakon isteka Holding će bazen ponovno prenijeti na Grad. A mjesečna najamnina za sedam godina? Ona iznosi 327.045,95 eura, uvećana za pripadajući porez na dodanu vrijednost, u kunskoj protuvrijednosti preračunatoj po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan plaćanja računa.

>>Bazen na Sveticama otvara se 31. svibnja

Komentara 20

BO
bovar12
20:02 16.05.2016.

Bazen bi odavno bio gotov da sdp-ovci 2010. nisu preuzeli holding i sabotirali izgradnju bazena do 2013.

Avatar franccerac
franccerac
20:19 16.05.2016.

Dežurni Milanovićevi komentatori, jel uživate u spoznaji da ste gradonačelnika ocrnili, iskritizirali i uvrijedili, jel se osjećate onda bolje?

PU
pulizg
19:46 16.05.2016.

bazen kosta 130 mil kn!?!??!?!?!?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije