Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVNA LICITACIJA

Lamborghini i Aston Martin prodani u napetoj atmosferi

automobili dražba
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
03.06.2015.
u 14:40

Lamborghini Murcielago navodno je prodan za tek tisuću kuna više od ponuđene cijene

Kako je bilo i najavljeno, u prostorijama HAK-a u zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik održana je javna licitacija za vozila iz carinskog nadzora. U napetoj atmosferi nalik onoj iz londonskih aukcijskih kuća, prodavani su najavljeni automobili poput Lamborghinija Murcielago, Aston Martina, BMW-a Ci ili Z4. Interes za spomenute automobile bio je popriličan, a prema onome što smo na licu mjesta vidjeli, zanimanje su pokazali mahom saloni rabljenih automobila uz nekoliko privatnih osoba.

Motivacija je bila na visini, pojedini su automobili iz ponude bilježili i desetak ponuđača, raspravljalo se glasno, uspjehe zalijevalo u obližnjem kafiću. – Isplati se to, ovisno kako odabereš. Često se prijavljujem, znalo se zalomiti da se nađu automobili koji su i dulje stajali pa ipak ostali u savršenom stanju – stavi akumulator i vozi! Ali, ''potrefi se'' i bude gotovo neupotrebljivo pa ode za dijelove – govori jedan od sudionika. I kako bi narod rekao – prvo pa muško!

Neslužbeno doznajemo, jer službene rezultate aukcije čekat ćemo još nekoliko dana, odmah je prodan Lamborghini Murcielago početne cijene 685.000 kuna. Bila su četvorica ponuđača no već na ponudu prvog Lambo je prodan, i to navodno za tek tisuću kuna više od ponuđene cijene. Ostatak ekipe više se nije natjecao.

I Aston Martin Vantage procijenjen na 335.000 kuna prodan je, što je čak bilo svojevrsno iznenađenje s obzirom na to da se radi o doista egzotičnom automobilu. Ipak, BMW Ci nije imao dovoljno ponuđača. Cijena od 180.000 kuna bila je previsoka, procjena je okupljenih bila kako se ne radi o isplativoj kupnji kada se uračuna rad koji bi u atraktivni coupe-cabrio trebalo uložiti. Zato je prodan BMW Z4 za koji na prvoj licitaciji nije bilo dovoljno zainteresiranih, što je razveselilo ponuđače bez obzira na to što je, opet neslužbeno, otišao za tek 200 kuna veću cijenu od ponuđene. No ni postignute cijene ostalih luksuznih automobila nisu bile puno više od ponuđenih.

Iznenađujuće je velika borba bila za Mercury Mariner, a posebno je zadovoljstvo bilo za ponuđača konačna prodaja Mercedesa ML koji je otišao tek nakon treće licitacije. Uglavnom, prodano je gotovo sve iz ponude, uključujući i dva Mercedesa CL, što je ipak bilo poprilično iznenađenje kao i toliki broj ponuđača koji su pristali za pojedine automobile položiti nemalih 25 posto procijenjene vrijednosti automobila ponuđenih na dražbi.

>> Imate li gotovine? Ovaj Lamborghini može biti vaš već od 685.000 kuna

Komentara 30

KL
klaustrofobičar
14:58 03.06.2015.

Naravno da je većina auti prodana za "tek parsto kona iznad početne cijene" kad se ekipa prije licitacije dogovori tko će šta uzeti da si nebi međusobno nabijali cijene

MR
mladen.rados.71
15:09 03.06.2015.

farsa za kriminalce

DU
Deleted user
15:00 03.06.2015.

A kupci su mame i cure politicara?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije