Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riba-mjehur

Ovo je najružnija životinja na svijetu!

blob
YouTube screenshot
12.09.2013.
u 18:10

U natjecanju za najružniju životinju, ova je neobična riba prikupila čak 10.000 glasova

Želatinasta riba-mjehur izabrana je za maskotu Društva za zaštitu ružnih životinja i time zaradila neslužbenu titulu najružnije životinje na svijetu, javlja BBC.

U natjecanju za najružniju životinju, ova je neobična riba prikupila čak 10.000 glasova, a pobjednik je proglašen na znanstvenom sajmu u Newcastleu.

Biolog Simon Watt, predsjednik Društva, izjavio je kako se nada da će kampanja javnost upozoriti na prijetnje s kojima se susreću ove neobične životinje.

– Naš tradicionalan pristup očuvanju životinjskih vrsta je egoističan. Štitimo samo životinje koje doživljavamo slatkima, poput pandi, kazao je Watt.

Riba-mjehur poznata je i pod nazivom 'Fathead' (genus Psychrolutes), a otkrivena je u vodama sjeverozapadno od Novog Zelanda. Stanište joj je na dubini između 600 i 1200 metara, a njezino spljošteno tijelo posljedica je visokog tlaka na tim dubinama.

>> Pogledajte kako izgleda najružniji pas na svijetu

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
17:16 26.01.2014.

isti Slavko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije