Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.12.2017. u 08:33

Oko natječaja za šivanje i postavljanje te održavanje zastava dosta toga nije jasno

Gradonačelnik Milan Bandić još je prošlog proljeća zaključio da to nije bacanje novca, nego edukacija građana pa je najavio da će na svaki stup na ulazu u grad okačiti zastavu, odnosno dvije.

– Kad ih stavimo na sve strane, možda bandijere počnu visjeti i na balkonima za hrvatske blagdane – rekao je tada, no njegovu ideju nisu baš najbolje prihvatili građani. Počelo se odmah pričati o cijenama te je uslijedilo standardno preračunavanje valute u broj dječjih vrtića koji bi se za taj iznos mogli sagraditi. Kako i ne bi kad su se spominjale cifre od nekoliko stotina tisuća kuna za početno postavljanje, pa onda još oko pet milijuna kuna za novih 30.000 zastava i na kraju još nekoliko milijuna za njihovo održavanje. I tako u beskraj dok konačna cifra nije prešla i deset milijuna kuna. No kako to i inače biva, strasti su se s vremenom smirile, zastave su se zavijorile, a građani su zaboravili na njih te se prebacili na preračunavanje nekih drugih (po njima besmislenih) projekata u broj potencijalnih vrtića.

Za to se vrijeme ispostavilo da postavljanje zastava uistinu jest edukativno, no ne po pitanju izražavanja domoljublja. Umjesto toga, mogu biti izvrsna lekcija pod nazivom “Kako se ne treba voditi taj posao“. Nakon najave postavljanja zastava uslijedio je, naime, ne jedan nego nekoliko natječaja. Točnije, jedan te isti više je puta ponovljen zbog raznoraznih teško objašnjivih razloga. Rezultat je da još uvijek nitko nije dobio posao šivanja, postavljanja te održavanja zastava, a tvrtke koje su se javile na natječaj još nisu dobile odgovor. Najbizarnije od svega je što je zastave unatoč tome netko očito zašio, postavio te ih održava. Naravno, ne zna se tko, ni za čiji novac ni koliko to košta. Pa je sad već građanima svejedno hoće li zastava biti ili ne, a veći im je problem je li to još jedna muljaža.

Advent u Zagrebu:

Zastave
1/53

– Ma nek’ se vijore, samo nek’ prestanu muljati – samo rezignirano na kraju zaključuju, no čini se da jedno bez drugog ne ide.

Pogledajte najveće adventsko klizalište u ovom dijelu Europe:

Ključne riječi

Komentara 5

AN
ante92
09:53 15.12.2017.

Klasični hrvatski lopovluk tradicionalno se prekriva zastavama, a sada i doslovno.

Avatar Niškorist
Niškorist
09:58 14.12.2017.

Kako je dobro biti rođo da dobiješ taj posao ?

DO
doktorica
12:59 14.12.2017.

Bandićevi posli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije