Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maras u Saboru:

'Bandiću, nemoj od građana raditi idiote ni baviti se s Hasanbegovićem'

Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
13.12.2017.
u 10:46

- Sa 104 milijuna kuna koje Bandić tolerira Agrokoru bi se moglo napraviti desetak vrtića, domova - kazao je Gordan Maras u Saboru.

Regionalni razvoj Hrvatske i dugovi Agrokora Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu samo su neke od tema stanki s kojima su zastupnici započeli radni dan uoči rasprave o Vladinom prijedlogu Zakona o minimalnoj plaći. 

Mostov Miro Bulj tako je, kaže, šokiran novim rezultatima indeksa razvijenosti općina i gradova koji služi kako bi se odredio intenzitet poticanja tih područja putem državnih mjera i programa pomoći. Sramotno je, dodaje, da su tek dan nakon saborske rasprave o izmjenama Zakona o regionalnom razvoju objavljeni rezultati indeksa razvijenosti prema kojemu su, naglašava, brojni nerazvijeni gradovi i općine proglašeni razvijenima.

Sabor
1/24

"Čak je i Drniš ušao u razvijena područja"

- Izmjena zakona napravljena je kozmetički i populistički, i zato nismo podržali taj zakon iako smo od 2014. godine od njegove prethodne izmjene upozoravali na nepravdu tog zakona – kaže Bulj te nabraja kako su razvijenim sada proglašeni i nerazvijeni dijelovi zadarskog zaleđa, dalmatinske zagore, Šibensko-kninske županije, Ličko-senjskoj županiji, brojni drugi gradovi i općine, poput Sinja.

- Čak je i Drniš ušao u razvijena područja, zamislite, prazan grad i spaljena zemlja... Sramotno da se tako odnosimo prema tim krajevima i mladima šaljemo poruku da odlaze jer kažemo da su njihovi prazni gradovi bez infrastrukture, zdravstvenih usluga... razvijeni. Zabijen je zadnji čavao u lijes tih krajeva, ovo je mjera protivna pričama o demografiji i iseljavanju – kritizira Bulj te dodaje kako očekuje da se pod hitno donese novi zakon jer je ovaj za 2/3 Hrvatske zadnji čavao u lijes.

"Grad od Agrokora potražuje 104 milijuna kuna"

SDP-ov Gordan Maras kaže da se Grad Zagreb ne odnosi ispravno i transparentno o javnom novcu, a to dokazuje, nastavlja, i činjenica da Grad od Agrokora potražuje 104 milijuna kuna, a ništa ne poduzima da to naplati i iskoristi za ono što treba građanima. - Jučer sam bio u Kozari putu s preko 10 tisuća stanovnika gdje nemaju ni vrtića, ni škole, ni društvenog doma ni ičega. Sa 104 milijuna kuna koje Bandić tolerira Agrokoru bi se moglo napraviti desetak vrtića, domova.. Zašto Bandić ne radi ništa da naplati novac, zašto Zagreb ignorira mogućnost naplate tog novca? – zanima Marasa. 

Kaže da je Konzum Gradskoj plinari dužan 7,1 milijun kuna, pa se pita zašto se građanima koji duguju za plin isključi dostava plina i šalje ovrha, a po pitanju Konzuma isto nije napravljeno, kao ni s 2,8 milijuna kuna duga vodoopskrbe i odvodnje. - Bandiću zavrni ključ, isključi plin, zatvori vodu pa da vidimo hoće platiti dug ili ne, ali Bandić to ne radi s namjerom, ne trudi se uopće. Jasna je poruka, Bandiću prestani financirati Agrokor, ako si to radio do travnja ove godine ne moraš i dalje, i za taj novac napravi vrtić i društveni dom u Kozari putevima ili tamo gdje treba, nemoj od građana raditi idiote ni baviti se s Hasanbegovićem, gdje će koja bista biti ili kako će se zvati koja ulica – zaključuje Maras.

Komentara 20

PE
pepomacan
10:56 13.12.2017.

Od Marasa, vrtnog patuljka, ne treba praviti idiota,...

KO
koraknaprijed
11:00 13.12.2017.

Opet ovaj .lupi punoglavac,bio je najslabija karika u najgoroj vladi u povijesti Hrvatske , čak ni njegov dragi vođa Milojko nije šljivio,odjednom postao "pametan"ha,ha

CR
croban1111
11:24 13.12.2017.

Ovo sa forsiranjem crvenog patuljka je fakat postalo degutantno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije