Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Bandiću, nemoj od građana raditi idiote ni baviti se s Hasanbegovićem'

- Sa 104 milijuna kuna koje Bandić tolerira Agrokoru bi se moglo napraviti desetak vrtića, domova - kazao je Gordan Maras u Saboru.
13. prosinca 2017. u 10:46 20 komentara 2659 prikaza
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Regionalni razvoj Hrvatske i dugovi Agrokora Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu samo su neke od tema stanki s kojima su zastupnici započeli radni dan uoči rasprave o Vladinom prijedlogu Zakona o minimalnoj plaći. 

Advent PETRA BALIJA Gosti uvijek glasuju za Advent s kojega kući odlaze u sitne sate

Mostov Miro Bulj tako je, kaže, šokiran novim rezultatima indeksa razvijenosti općina i gradova koji služi kako bi se odredio intenzitet poticanja tih područja putem državnih mjera i programa pomoći. Sramotno je, dodaje, da su tek dan nakon saborske rasprave o izmjenama Zakona o regionalnom razvoju objavljeni rezultati indeksa razvijenosti prema kojemu su, naglašava, brojni nerazvijeni gradovi i općine proglašeni razvijenima.

Sabor
1 / 24
Skidanje velikog Agrokorovog znaka s vrha Ciboninog tornja

"Čak je i Drniš ušao u razvijena područja"

- Izmjena zakona napravljena je kozmetički i populistički, i zato nismo podržali taj zakon iako smo od 2014. godine od njegove prethodne izmjene upozoravali na nepravdu tog zakona – kaže Bulj te nabraja kako su razvijenim sada proglašeni i nerazvijeni dijelovi zadarskog zaleđa, dalmatinske zagore, Šibensko-kninske županije, Ličko-senjskoj županiji, brojni drugi gradovi i općine, poput Sinja.

Emil Tedeschi Žestoka kritika Tedeschi: Todorić je bijegom napravio svinjariju

- Čak je i Drniš ušao u razvijena područja, zamislite, prazan grad i spaljena zemlja... Sramotno da se tako odnosimo prema tim krajevima i mladima šaljemo poruku da odlaze jer kažemo da su njihovi prazni gradovi bez infrastrukture, zdravstvenih usluga... razvijeni. Zabijen je zadnji čavao u lijes tih krajeva, ovo je mjera protivna pričama o demografiji i iseljavanju – kritizira Bulj te dodaje kako očekuje da se pod hitno donese novi zakon jer je ovaj za 2/3 Hrvatske zadnji čavao u lijes.

"Grad od Agrokora potražuje 104 milijuna kuna"

SDP-ov Gordan Maras kaže da se Grad Zagreb ne odnosi ispravno i transparentno o javnom novcu, a to dokazuje, nastavlja, i činjenica da Grad od Agrokora potražuje 104 milijuna kuna, a ništa ne poduzima da to naplati i iskoristi za ono što treba građanima. - Jučer sam bio u Kozari putu s preko 10 tisuća stanovnika gdje nemaju ni vrtića, ni škole, ni društvenog doma ni ičega. Sa 104 milijuna kuna koje Bandić tolerira Agrokoru bi se moglo napraviti desetak vrtića, domova.. Zašto Bandić ne radi ništa da naplati novac, zašto Zagreb ignorira mogućnost naplate tog novca? – zanima Marasa. 

Zlatko Hasanbegović Hasanbegović: Ovo nije poraz Neovisnih za Hrvatsku, već moralna pobjeda

Kaže da je Konzum Gradskoj plinari dužan 7,1 milijun kuna, pa se pita zašto se građanima koji duguju za plin isključi dostava plina i šalje ovrha, a po pitanju Konzuma isto nije napravljeno, kao ni s 2,8 milijuna kuna duga vodoopskrbe i odvodnje. - Bandiću zavrni ključ, isključi plin, zatvori vodu pa da vidimo hoće platiti dug ili ne, ali Bandić to ne radi s namjerom, ne trudi se uopće. Jasna je poruka, Bandiću prestani financirati Agrokor, ako si to radio do travnja ove godine ne moraš i dalje, i za taj novac napravi vrtić i društveni dom u Kozari putevima ili tamo gdje treba, nemoj od građana raditi idiote ni baviti se s Hasanbegovićem, gdje će koja bista biti ili kako će se zvati koja ulica – zaključuje Maras.

Agrokorov logotip SKINUT SIMBOL Pogledajte skidanje Agrokorovog logotipa sa Ciboninog tornja Davor Bernardić Bernardić: 'Vladajuća koalicija sastavljena samo da prikrije što se događalo i što se događa u Agrokoru' Željko Glasnović Stanke u Saboru Glasnović: Hrvati izvan domovine tretirani su kao društveni gubavci
Kobe Bryant
POGINUO SLAVNI KOŠARKAŠ
Ovo je jezivo: Pogledajte što je Kobeu Bryantu predviđeno još 2012. godine
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
  • pepomacan:

    Od Marasa, vrtnog patuljka, ne treba praviti idiota,...

  • koraknaprijed:

    Opet ovaj .lupi punoglavac,bio je najslabija karika u najgoroj vladi u povijesti Hrvatske , čak ni njegov dragi vođa Milojko nije šljivio,odjednom postao "pametan"ha,ha

  • croban1111:

    Ovo sa forsiranjem crvenog patuljka je fakat postalo degutantno.