Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ambienta

Za talijanski kauč treba izdvojiti čak 10.000 eura

'16.10.2013., Zagreb - Na zagrebackom Velesajmu otvorena Ambienta, 40. medjunarodni sajam pokucstva, unutarnjeg uredjenja i pratece industrije. Stefano Marangoni Mobili.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
Foto: 'Davor Visnjic/PIXSELL'
1/5
17.10.2013.
u 12:42

– Isti model imamo i za tisuću eura. Pitanje je što kupac želi, Fiat ili Ferarri – slikovit je bio vlasnik Stefano Marangoni,

Najnoviji trendovi dizajna interijera, radovi mladih dizajnera koji pokušavaju naći svoj prostor na tržištu, dječji namještaj koji izrađuju osobe s invaliditetom, protuprovalna masivna vrata, ručni radovi od najstarijeg drva... čak 257 izlagača iz 28 zemalja okupilo se jučer na 40. Ambienti, međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Sobicu načinjenu od masivnog drva starog više od sto godina izložio je i stolarski obrt Ariš iz Petrinje. Stolac za ljuljanje, krevet, komoda, držak za vina... namještaj izgleda kao da je ispao iz starinskog filma, a rade ga ručno.

– Koristimo rustikalno drvo, koje izvlačimo iz starih kuća i štala koje su se raspale a nitko tamo ne živi, iz blata, vode... – objašnjava Božo Grbić te dodaje da njihovi kreveti koštaju od tisuću do 10.000 kuna. Jedan od najskupljih primjeraka izložila je talijanska tvrtka stara pedeset godina Mobili D'Arte Marangoni. Kauč vrijedan 10.000 eura rađen je od najfinije teleće kože, a svaki je šav na mjestu.

– Isti model imamo i za tisuću eura. Pitanje je što kupac želi, Fiat ili Ferarri – slikovit je bio vlasnik Stefano Marangoni, koji ima dućane u Udinama i Goriziji, a njegova tvornica uglavnom radi komade u baroknom stilu. Pleteni namještaj Rattan Sedije, koja je opremila sve hotelske lance od Umaga do Cavtata, privukao je mnoge da u njega sjedaju, a veseli dječji namještaj na štandu Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom Suvenir Arbor zanimljiv je mamama, tatama, bakama, djedovima... no i najmlađima.

– Posljednjih godina intenzivno radimo i na didaktičkim igračkama za dječji vrtić – rekla je dizajnerica Ana Sulik.

U sklopu Zajednice za industrijski dizajn Maja Mesić izložila je tzv. Folk tepih.

– Mnogi kvalitetni mladi dizajneri postaju svoji producenti jer se tvrtke ne zanimaju za njihove radove, a ovim bi se sajmom mogli popularizirati njihovi radovi – rekao je Luka Mjeda, direktor Centra za dizajn HGK.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije