Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U subotu

Vode vas u šetnju kroz povijest i važnost Zagrebačkog Velesajma

Zagrebački Velesajam: Na njegovu području bit će Manhattan
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
05.05.2022.
u 10:00

Vodit će je urbana antropologinja Sonja Leboš, a početna točka je glavni, odnosno južni ulaz na Velesajam.

Zagrebački gradonačelnik Većeslav Holjevac 1955. je godine preselio Velesajam preko Save u Novi Zagreb, a od tada je to mjesto održavanja međunarodnih manifestacija. Njegovi su paviljoni ujedno izvrstan primjer moderne arhitekture, a o povijesti i važnosti kompleksa za metropolu podrobnije se može čuti u subotu od 17 do 19 sati u šetnji pod nazivom "Upoznajmo (bolje) Zagrebački velesajam!".

Vodit će je urbana antropologinja Sonja Leboš, a početna točka je glavni, odnosno južni ulaz na Velesajam. Dio je to projekta Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja, a ona osim šetnje ovoga i sljedećega mjeseca organizira i besplatne radionice čije će polazište biti tema Velesajma. Prva je na rasporedu od 23. do 26 svibnja, a na njoj će multimedijalni umjetnik Ivan Marušić Klif polaznike u četiri bloka po dva sata podučavati osnovama videomappinga i videoperformansa (VJ-ing). Sljedeća se radionica održava od 8. do 11. lipnja, na temu slikanja zvukom, odnosno sound paintinga, a vodit će je skladatelj i glazbenik Mak Murtić.

Komentara 1

Avatar VLbriše
VLbriše
14:11 05.05.2022.

Najveći simbol Zagreba propada još od sloma Jugoslavije, a bio je svjetski hit . Pazi ovo , 10 godina poslije 2.WW sagradili velesajam a bio je totalni mrak . Kaj se napravilo po svjetlu do sada ??? P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije