Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić s čelnicima kvartova

Raspored za odvojeni otpad

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/11
22.03.2018.
u 15:45

Na sastanku o otpadu iz Čistoće su objasnili kako će detaljan raspored odvoza po četvrtima stići sa sljedećom uplatnicom Holdinga

Činjenicom da srijedu navečer moraju provesti na Velesajmu svi nisu bili posve oduševljeni, ali nakon što je Milan Bandić u jutarnjem programu Radio Sljemena nonšalantno objavio da “može raspisati izbore za mjesnu samoupravu, ne pojave li se predsjednici četvrti i mjesnih odbora na sastanku o otpadu”, tristotinjak je vijećnika ispunilo svadbenu dvoranu Gastro Globusa.

Kao na piru, međutim, plesalo se nije, ali Grad je, osim zakuske, za samoupravu pripremio odgovore na pitanja o otpadu koja zanimaju Zagrepčane, a dosad konkretne informacije o njima nisu mogli pronaći.

Usavršenje za pet godina

– Tko će raditi plan postavljanja zelenih otoka? Odnosno, kažete da se planira postavljanje tisuću novih kanti na javne površine, a kod nas mjesta za njih nema. Eventualno ako se zauzmu parkirna mjesta. U svakom slučaju, smatramo da bi njihov raspored trebali određivati urbanisti – svoj zahtjev objasnili su predstavnici Gradske četvrti Maksimir, a na njega dobili odgovor od samog gradonačelnika Milana Bandića, koji je na sastanak s temom “Gospodarenje otpadom u gradu Zagrebu” kasnio otprilike sat vremena.

Najbitniji je plan

– U urbanoj zoni grada napravit će se upravo to što ste rekli. To jest, stručnjaci će biti zaduženi da osmisle na koji način najbolje uklopiti zelene otoke – rekao je Bandić, koji je od Mjesnog odbora Kraljevec s Gornjeg grada, točnije od njegove potpredsjednice Snježane Bujan, dobio poziv da ga obiđe “jer je pun smeća”. To je i obećao napraviti, usput se prisjetivši kako je on, 1974. godine kao student, stanovao baš u tom mjesnom odboru i tamo igrao nogomet. S jednom se stvari ipak igrati neće, rekao je, a to je upravo otpad, točnije njegovo odvojeno odlaganje koje će metropola, pojasnio je, usavršiti u potpunosti za pet godina.

– Znam da nije idealno jer će to biti u prvoj polovici mog sedmog mandata, ali bit ćemo i tad prvi u Hrvatskoj koji će uspjeti – najavio je Bandić, dok su njegovi suradnici iz Grada i Holdinga vijećnicima pobliže nastojali pojasniti što za Zagreb znači Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom, što Odluka o odvojenom prikupljanju otpada te kako i pod kojim se uvjetima planiraju izgraditi Centar za gospodarenje otpadom u Resniku, kompostana u Brezovici i reciklažno dvorište za građevinski otpad u Podsusedu.

– Najvažnije je da sad donesemo Plan gospodarenja otpadom. Javna rasprava trajala je od 1. do 28. veljače te smo dobili 2199 primjedbi od građana i 38 od institucija. Moramo ih riješiti da bismo Plan mogli donijeti na sjednici Skupštine u travnju – rekla je pročelnica za gospodarstvo Mirka Jozić. Iz Čistoće pojasnili su da će novi način odvoza otpada koji podrazumijeva pražnjenje svake kante posebno krenuti od 1. svibnja, a na sljedećoj će Holdingovoj uplatnici Zagrepčani dobiti obavijest o tome kad je odvoz u njihovu kvartu. Za one koji još nemaju kante za sve vrste otpada, “vozni red” primjenjivat će se od trenutka kad zaprime spremnike.

Pogledajte klizište u ulici Kostanjek u Zagrebu:

1/7

Komentara 4

Avatar Duran Duran
Duran Duran
21:43 22.03.2018.

Radujem se dolasku gradonačelnika u Jakuševec, sreća neizmjerna. Sretan bi bio kad bi zauvijek ostao u tom lijepom turopoljskom kraju i zajedno s nama uživao u tekovinama zajedničkog rada o suradnje.

Avatar Niškorist
Niškorist
15:00 23.03.2018.

Kak je zdve leve igral nogomet ?

MK
MKGRA
18:49 24.03.2018.

Prvo mora Bandić naučiti govoriti Jozicku i Stojicku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije