Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biciklisti na Bundeku

Večernjakova biciklijada: Dobro smo se proveli ali i oznojili. Dogodine opet

Večernjakova biciklijada
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/34
18.05.2019.
u 14:55

Na Bundeku dobre zabave zasigurno neće nedostajati jer posjetitelje očekuju brojni sadržaji za sve generacije. Atmosferu će zagrijavati i Renata Sopek, DJ i pjevačica ZSA ZSA.

U Zagrebu se održala tradicionalna Večernjakova biciklijada. Tisuće rekreativaca, profesionalaca, mališana, umirovljenika i obitelji i ove godine je pedaliralo na najmasovnijoj i najdugovječnijoj biciklističkoj utrci u gradu, 37. po redu Večernjakovoj biciklijadi, uz koju su odrastale i odrastaju mnoge generacije.

14:53 Dunja Devčić, pobjednica je nordijskog hodanja. "Nevjerojatno! Ja se uopće ne bavim time, osim rekreativno. Došla sam iz Varaždina gdje živim, samo zbog Večernjakove utrke. Inače me privlači gibanje, rekreacija. Inače sam službenica u banci pa mi paše sve -samo da ne sjedim", kazala je.

14:30 - Na Bundeku je održano i nordijsko hodanje. Proglašeni su i pobjednici. Pobjednik je Zvonimir Mikulčić, Željko Blazon osvojio je drugo mjesto, dok je treći Davor Galinec.

Večernjakova biciklijada
1/33

Jedna od prvih koja je prošla cilj bila je i Vesna Šegota. "Prošle godine sam bila na jednoj težoj operaciji i na nordijsko hodanje me nagovorila kćer kako bi se rekreirala. Preporučujem svima ovaj oblik rekreacije!".

13:38 -  Proglašeni su pobjednici muške i ženske utrke na Bundeku. Tihomir Mrkojević pobjednik je muške utrke, drugo mjesto osvojio je Marijan Tomić, a treće Ivan Zvonimir Žderić. Pobjednica ženske utrke je Marta Grubić, Brižit Jagarinec je druga, a Ana Kresojević treća.

"Inače radim u PR agenciji kao savjetnica u komunikacijama. Znam da je svaka utrka izazov, a može biti i patnja - ali onaj osjećaj kad uđeš u cilj je nemjerljiv. Kad odlučim da trebam trenirati onda to radim pa makar sjekire padale. Inače, trčanjem i punim baterije. Tajna uspjeha je ustrajnost - da se digneš kad padneš i da znaš da je sutra novi dan", rekla je Marta Grubić.

Foto: Ana Tenžera

13:07 - Na Bundeku je u 13 sati počelo natjecanje u trčanju. Sudjeluje 98 trkača, a ruta je duga 5 km.

12:46 - Početnica u nordijskom hodanju je i Zrinka Pintar. Time se bavi tek mjesec dana, ali kaže da je to bila najbolja odluka njenog života. Bolje je od trčanja, tvrdi, jer se koristi s 90 posto svojih mišića i jer u samo dvije minute odradi trening koji bi inače trajao sat vremena. Na Bundek je došla sa suprugom i dvogodišnjom djevojčicom, a ovo joj je prva utrka u životu. 

- Nisam se htjela prijaviti jer sam inače jako spora. No, trener mi je rekao da je bitno sudjelovati, a ne pobijediti i moram reći da je u pravu! - kazala nam je. 

Večernjakova biciklijada
1/32

12:27 - Ksenija Bišćan priprema se za nordijsko hodanje koje počinje uskoro. "Počela sam prije 8 mjeseci. Na poslu samo sjedim tako da se želim rekreirati. Predrasuda je da je nordijsko hodanje za starije - svi mišići vam rade, a i jeftino je, samo par dobrih tenisica su vam potrebni", kaže.

12:20 - Za atmosferu se zadužila pjevačica ZSA ZSA, pjevajući svoje hitove poput “Pruži mi ruku”, a bilo je obrada je starih klasika. Oni koji još imaju energije za to plešu, a drugi sjede ispod šatora i uživaju u hladu i hrani, dok vodu dobivaju od volontera u Večernjakovom šatoru. 

Robert Selendić i Lovro Kaić predvodili su biciklističku utrku. Dolaze iz BK kluba Vid Ročić. Ovo je prva godina da su imali tako važnu ulogu (predvodnika i usmjeravanja drugih sudionika). Ovo im je četvrta utrka.

Neven Lončarek (24), profesionalni atletičar iz AK Perpetum Mobile među prvima je završio utrku. Odlučio se natjecati nakon što je vidio najavu na stranicama Večernjeg lista.

Foto: Ana Tenžera

11:50 - Prvi su natjecatelji stigli na cilj, a osjećaj je, kažu, fenomenalan. - Dobro smo se proveli i ali bome i oznojili. Dogodine opet! - kazala nam je Ana Baburić.  A od jutra su i prijave za nordijsko hodanje i trčanje. Zrinka Nazor nordijskim se hodanjem bavi tri mjeseca i jako uživa u tome. 

- Ovo mi je prvi put da se ovako natječem i nije mi bitno kako ću proći, nego da se dobro zabavim- rekla je. 

11:33  - Kako javljaju novinarke Večernjeg lista s terena biciklisti se dobro drže, nisu baš zadovoljni kondicijom, ali nastavljaju prema cilju hrabro. Među sudionicama je i glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić kao i predsjednik Zagrebačke skupštine Drago Prgomet.

11:00 - Krenula je Večernjakova biciklijada. 

10:50 - "Već drugu godinu vodim program ispred NSK i Bundeka i mislim da je ovo najbolji i najzdraviji način za provesti subotu. Pozivam sve da se prijave na čak tri utrke ove godine jer još nije kasno i neka i dobro provedu! Veliko finale čeka nas na Bundeku", kazala je Renata Sopek

10:42 - "Svake godine dođem s tatom i bratom. Bicikle radimo u garaži kao hobi, iz gusta. Očekujem dobru zabavu kao i svake godine", kazao je Ivan Herman.

10:18 - "Ovo mi je prva biciklijada, a godinama sam želio doći no živim u Njemačkoj i dolazimo samo po ljeti pa sam ovaj dolazak u Lijepu Našu iskoristio za Večernjakovu biciklijadu. Očekujem provod - pa pogledajte samo koliko je obitelji došlo s djecom i vesele se!", rekao je Martin Bartulić.

"Idem na razne biciklijade - pogotovo dulje. Veselim se lijepom danu i nadam se da nece biti padova, da će sve proći u pravom proljetnom stihu", kazao je Predrag Aleksandrović.

Foto: Ana Tenžera

09:54 - Krenule su prijave za 37. Večernjakovu biciklijadu, i atmosfera ispred Nacionalne i sveučlilišne već postaje zagrijana. Podsjetimo, odatle u 11 sati starta utrka i već poznatom rutom (Hrvatske bratske zajednice – Slavonska - Savska – Vukovarska - Držićeva – Most mladosti – Tomljanovćeva – Adamićeva- Balokovićeva – Trumbićeva) završava na Bundeku. Tamo će se od 13 sati također održati i natjecanje u trčanju, a sat vremena kasnije i u nordijskom hodanju. Tko je bio najbrži, znat će se u 15 sati na proglašenju pobjednika.

Davor Pleteša bio je među prvima koji su uzeli svoj startni broj. Bio je, kaže, na gotovo svim dosadašnjim biciklijadama i jedva čeka da započne i ovu.

- Pozivam sve da se dobro provedu i prođu vožnju bez padova. Ljudi, vozite se! To je najbolji i najzdraviji način kretanja! – kazao nam je Davor.

Pod sloganom “Bicikliraj, trči, hodaj uz Večernji”, ove godine program dobiva i proširenje jer će na samom Bundeku ljubitelji nordijskog hodanja, ali i trčanja moći odmjeriti svoje snage u dvjema novim utrkama.

Biciklistička utrka starta u 11 sati na istočnoj strani Nacionalne sveučilišne knjižnice. Međutim, biciklisti tamo moraju potegnuti malo ranije jer okupljanje, registracija i podjela startnih brojeva počinju već u devet, a prvih 500 prijavljenih Večernjak će nagraditi i poklon-vrećicom.

Večernjakova biciklijada
1/27

Veselo će biti i na samom Bundeku, gdje fešta za cijelu obitelj počinje već ujutro. Cijeli program vodit će Renata Sopek, a atmosferu će s pozornice zagrijavati DJ i pjevačica ZSA ZSA. Mađioničarski trikovi Luke Vidovića, tečaj nordijskog hodanja, stijena za penjanje, ples na svili, cirkuska točka..., samo su dio zabavnog programa koji na Bundeku spremno čeka tisuće posjetitelja.

Komentara 3

Avatar Hazl113
Hazl113
17:35 18.05.2019.

To nije biciklijada. To je smijurija. Onaj koji se sjeća pravih biciklijada u 80-tim to zna. U prvoj i drugoj nas je bilo preko 40.000, a koliko je ono Zagreb tada imao stanovnika. Tada je bila i Vjesnikova biciklijada. Prepuštovec, Samobor, Smidhen, Čiče.... to je bilo nešto.

DU
Deleted user
10:52 21.05.2019.

Ni sjena nekadašnjih biciklijada.... a i samo se vrtite u krug....

BR
brizit
16:47 18.05.2019.

Ime je Brižit Jagarinec, a ne Jagurina pa molim da ispravite. Hvala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije