Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U CENTRU GRADA

Usred oluje ušla u taksi pa vožnju od 2 kilometra platila 34 eura: 'Htio je zadržati i 20 centi'

Zagreb: Posljedice snažnog nevremena kod Ilice
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
20.07.2023.
u 23:15

Žena je ispričala kako je usred oluje vožnju taksijem platila čak 34,80 eura, a vozač čak isprva nije ni vratio 20 centi kusura

Usred oluje koja je jučer u poslijepodnevnim satima zahvatila Zagreb i usmrtila troje ljudi građani su se panično sklanjali s ulica i odlazili na zatvoreno. Promet je bio u kolapsu dok su na vozila padala stabla i granje, a u cijelom metežu našla se i jedna žena koja je bila u jednodnevnom posjetu gradu. Kako bi izbjegla boravak na otvorenom, ušla je u taksi te ispričala kako je vožnju od 2,2 kilometra platila čak 34,80 eura. 

Naime, žena je za 24sata ispričala kako je u vrijeme početka oluje bila kod Glavnog kolodvora, a trebala je ići na Autobusni kolodvor, stoga je odlučila ići taksijem kojeg je vidjela da stoji ispred ulaza na Glavni kolodvor.

- Pitala sam ga može li me odvesti do autobusnog kolodvora, iako sam znala da je riskantno i da će mi to naplatiti. Računala sam barem 15 eura. Kad smo krenuli, izvadio je nekakav cjenik koji mi je samo pokazao, ali nije mi ga dao. Rekao je da je početak vožnje 15 eura i svaki sljedeći kilometar 15 eura. Nisam imala izbora, bus je išao za 15 minuta - ispričala je žena. 

POVEZANI ČLANCI:

- Taksimetar je upalio na mobitelu te sam na njemu vidjela da se cijena diže čak i dok stojimo na semaforu - svakih 10ak sekundi podigne se za otprilike 0.20 €. Na Autobusni smo kolodvor stigli veoma brzo. Na taksimetru je pisala cijena od 34.80€. Ja mu pružam 40.00 € u gotovini na što me on pita imam li možda 5 € pa da mi vrati 10 €. Dajem mu 5 € i on mi vraća 10 € - dodaje te navodi kako si je još i bez riječi taksist zadržao 20 centi. 

- Na to ga ja tražim račun - i sljedećih nekoliko minuta on prekopava po automobilu, traži nekakav uređaj za izdavanje račun i naposlijetku mi nevoljko pruža dolje priloženi račun (na kojem nije ni naglašeno po kojoj je tarifi obračunata cijena). Tražim ga još 0.20€ koje mi nije vratio - ispričala je čitateljica.

>> VIDEO Žena zapela u oluji, držala se za prometni znak: 'Prolaznik me spasio iz horora, hvala mu'

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
06:59 21.07.2023.

Šahisti nemaju milosti. Pokušavaju živjeti od četiri vožnje na dan.

PR
pravednik2
09:17 21.07.2023.

Olujni cjenik.

Avatar mrIvan
mrIvan
23:32 22.07.2023.

Kao Uber bolji - prije par mjeseci su me tražili za relaciju aerodrom - centar Zagreba 79 eura...Hvala, ali hvala ne. Stignem do centra, popijem kavu i provjerim cijenu - 20-25 eura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije