Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muzej grada Zagreba

U 'Živim slikama' najviše uživaju bebe

14.02.2015., Zagreb - Muzej grada Zagreba vec 16 godina zadnji vikend fasnika priredjuje muzejsko dogadjanje Zive slike. Taj edukativni muzejski projekt organiziran je po uzoru na slicno dogadjanje koje su Zagrepcani priredjivali krajem 19. stoljeca. Djel
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
16.02.2015.
u 08:30

Zadnji vikend fašnika djelatnicima prilika za put u prošlost

Vladarica Austro-Ugarske Monarhije carica Marija Terezija, osuđena coprnica, ban Josip Jelačić, Elizabeta Bavarska poznatija pod nadimkom Sissy i prva zagrebačka kondukterka Paula Landsky samo su neki od povijesnih likova koji su oživjeli za vikend 16. put u Muzeju grada Zagreba (MGZ).

Svake godine zaposlenici i suradnici MGZ-a u sklopu projekta "Žive slike" na zadnji fašnički vikend preodjenu u kostime i tumače likove povezane s prošlošću grada Zagreba. Najviše pozornosti pridobila je najmlađa sudionica projekta, šestogodišnja Maša Krapljanov, koja je glumila kćer kraljice Sissy.

– Inače je članica ZKM-a, uopće se ne priprema za ulogu, gotovo da živi u njoj – rekla je Marina Perica Krapljanov, majka malene Maše i zaposlenica MGZ-a, koja je utjelovila glumicu Ninu Vavru. Na svoj prvi izlet u Muzej grada Zagreba došao je i maleni Josip.

– Iako je još premalen da razumije, vidim da mu je zanimljivo jer promatra sve oko sebe – rekla je Josipova majka Martina Orešić, koja se sa sinom slikala kod djevojaka spremnih za promenadnu šetnju. Ove su godine domobranski vojnici i osobe povezane s I. svjetskim ratom u Zagrebu posjetitelje vodili kroz izložbu "Odjeci s bojišnice". Među njima je bio i lik Roberta Frangeša Mihanovića, čiji su kipovi, inspirirani ratom, izloženi na izložbi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije