Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

U reciklažnim dvorištima od danas se dijeli kompost "Zrinko"

Dostupan je građanima grada Zagreba besplatno na reciklažnim dvorištima, prilikom odlaganja kućnog otpada, a dijeli se u vrećama volumena 10 litara.
07. svibnja 2021. u 15:47 0 komentara 1399 prikaza
ZAgrebačka kompostana
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zagrebački holding od danas na reciklažnim dvorištima svima koji ih koriste dijeli vreće kvalitetnog prirodnog organskog gnojiva dobivenog kompostiranjem organskih otpadaka s područja grada Zagreba, naziva "Zrinko". 

Kompost je dobiven iz organskog otpada koji je skupljen u smeđim spremnicima od građana grada Zagreba, kao i putem skupljanja zelenog otpada (od drveća i grmlja) s javnih površina od strane Podružnice Zrinjevac.  Kompost "Zrinko", kažu u Čistoći,  kvalitetno  je prirodno organsko gnojivo dobiveno kompostiranjem organskih otpadaka, a pogodan je za poboljšanje fizikalno-kemijskih i bioloških svojstava tla.

VATROGASCI NA TERENU VIDEO U Novom Zagrebu gorjelo reciklažno dvorište


Osigurava biljci potrebna mikro i makro hranjiva, optimalni vodni režim tla te pospješuje mikrobiološku aktivnost. Sastav komposta odgovara sljedećoj specifikaciji: pH 7,0-8,5; % H2O 50,0-70,0; % S.T.(105oC) 30,0-50,0; % žarenog ostatka (550oC) 45,0-60,0; % organske tvari 40,0-60,0; % N-ukupan 1,3-2,5; % P2O5 0,5-1,20; % K2O 0,9-2,0; C/N odnos

Tako proizveden kompost dostupan je građanima grada Zagreba besplatno na reciklažnim dvorištima, prilikom odlaganja kućnog otpada, a dijeli se u vrećama volumena 10 litara.

 | Autor : Čistoća Foto: Čistoća

auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.