Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDARIO GA AUTO

Teška prometna nesreća u Novom Zagrebu, svjedokinja: 'Dijete je nepomično ležalo'

Prometna nesreća
Luka Safundžić/24sata
11.01.2024.
u 10:54

Ozlijeđeno dijete je prevezeno u bolnicu, a trenutno je u tijeku očevid. Šokirani susjedi godinama upozoravaju na ovaj opasni prijelaz te apeliraju da ga se dodatno osigura.

U četvrtak ujutro dogodila se teška prometna nesreća u Novom Zagrebu, u kojoj je ozlijeđeno dijete. Nesreća se dogodila iza 8 sati u blizini pješačkog prijelaza u Vatikanskoj ulici, u blizini centralnog objekta Dječjeg vrtića Travno. Poznata je to "crna točka" odnosno, kako nam pričaju susjedi opasni prijelaz između Dugava i Travnog.

Ozlijeđeno dijete je prevezeno u bolnicu, a još uvijek nije poznata težina ozljeda djeteta. Prema izjavama očevidaca, vozač automobila je udario dijete, no ne zna se je li se nesreća dogodila na pješačkom prijelazu.

Iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su kako se nesreća dogodila jutros oko 8 sati, no više informacija o uzrocima nesreće bit će poznato kada završi istraga. Nažalost, kako smo i ranije naveli susjedi iz Dugava i Travnog iako u šoku, nisu iznenađeni te ističu kako je riječ o crnoj prometnoj točki na kojoj su se naleti vozila na pješake događali i ranije.

POVEZANI ČLANCI:

Naime, na tom potezu široka gradska avenija koja u svakom smjeru ima po tri prometna traka većinom je prazna te nema uspornika niti kamera za nadzor brzine pa vozači, svjedoče nam susjedi, onuda često prolaze brzinama daleko većim od propisane.

– Ograničenje u zoni pješačkog prijelaza je 40 kilometara na sat, a mislim da nitko tako ne vozi, prolete ovdje i sa stotkom uredno i nikom ništa dok se ne dogodi tragedija. Pa vidite da su tu napravili svašta nešto, prije nekoliko godina je isto bila nesreća pa su iscrtali crvene zone prije zebre, postavili trepteća svjetla u asfalt i dodatna upozorenja, ali izgleda ni to nije dovoljno – navodi jedan od stanovnika obližnjih zgrada.

Kako navodi dio očevidaca djevojčica je prelazila izvan zone pješačkog prijelaza, no to tek treba utvrditi policija kao i brzinu kojom je vozač koji je upravljao automobilom onuda prolazio. Jedna od svjedokinja nesreće u izjavi za medije opisala je kako je dijete ležalo nepomično.

POVEZANI ČLANCI:

"Dijete ležalo nepomično s odbačenim ruksakom, zvali smo hitnu" kazala je. Susjedi su se odmah digli na noge pa i u kvartovskim grupama apeliraju da konačno nakon godina upita nadležne službe poduzmu nešto. Dio susjeda apelira na postavljanje uspornika ili kamera za nadzor brzine, a neki smatraju da bi situaciji pomoglo postavljanje semafora sa senzorom.

Podsjetimo, slični semafori postavljeni su u blizini Bundeka, odnosno između Zapruđa i Središća na SR Njemačke te sa sjeverne strane Mosta mladosti kod naselja Borovje.

VIDEO Pogledajte kako privode huligane u Vukovaru: Osumnjičeni za napad na maloljetnike, a sad skrivaju lice

 

Komentara 5

MA
majeltomoguce
10:51 11.01.2024.

Jedino rješenje je tamo napraviti nadhodnik - mostić za pješake! Nema smisla stavljati ležeće policajce ili kopati pothodnik ... Po noći tamo voze trke, čudim se nema eke patrole preko vikenda da to pokažnjava!

GO
gordan0810
14:18 11.01.2024.

Taj prijelaz je napravljen na mjestu gdje je prije bio divlji prijelaz i gdje su ljudi pretrčavali cestu, iako na toj cesti postoje dva velika semafora gdje se normalno može prijeći. Ovako je napravljen pješački prijelaz preko šest traka samo s ograničenjem brzine na 40 jer se nije moglo spriječiti ljude da pretrčavaju cestu. što se mene tiče taj prijelaz bez semafora je poziv na ubojstvo i kao takav nije niti smio biti napravljen, Ograničenje na 40 je samo pranje ruku odgovornih. Da ne govorimo o tome da kad je mrak ne vidi se ima li koji pješak da čeka prijelaz zbog drveća koje natkriva cestu i radi sjenu i mrak na početku zebre. Tu ili ne smije biti prijelaz ili treba biti semafor, a to je ludost na takvoj cesti. Baš me zanima kada jednom prođe tramvajska pruga sredinom ceste hoće li i dalje na tom mjestu butu prijelaz. Bilo kakav semafor raditi će isto onakvu gužvu kakvu radi semafor kod Borovja napravljen samo zbog tramvajske stanice.

TU
tutek
11:21 11.01.2024.

Ograničenja su prilično nerazumno postavljena, pa imaš situaciju da na pustoj livadi van naseljenog mjesta na 2km dugačkom ravnom pravcu stoji puna crta i ograničenje 50km/h, nakon toga dolaze 2 zavoja između kojih je 200m sa isprekidanom crtom. Jedan od bezbroj primjera. Posljedica toga je da vozači ne vjeruju prometnim znakovima pa ne poštuju ni one koji imaju smisla. U starom Čulincu ima hrpa ležećih policajaca na cesti gdje se NE MOŽE voziti više od 10-15km/h jer su svako malo skretanja pod pravim kutem. Koji smisao je onda staviti uspornik kad je već prije toga fizički nemoguće voziti brže? Dakle, najveći napredak bi bilo uvesti realna ograničenja a ležeće policajce staviti tamo gdje trebaju a ne gdje se neka baba šeće po cesti pa joj smetaju svi koj ivoze brže od njene brzine hoda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije