Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plac-patrola

Studentica za ručak sprema špinat s krumpirom i popečke od soje

Dolac
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
13.02.2014.
u 12:51

Polaznica pete godine kemijskog inženjerstva Ana Mijić s prijateljicom će jesti vegetarijanski ručak, a za desert će se zasladiti voćnom salatom

Sastojci za dvije osobe:

1 kg špinata – 12 kuna; 1 kg krumpira – 5 kuna; 1 sojin umak – 10 kuna; 0,5 kg soje – 20 kn; 1 češanj češnjaka – 0,10 kuna; 1 kg naranača – 7 kuna; 1 kg banana – 10 kuna

Postupak:

Budući da sama ne zna kuhati, nego to čini njezina prijateljica, studentica kemijskog inženjerstva i vegetarijanka Ana Mijić nabavila je povrće i voće na Dolcu. Kupila je špinat i krumpir te sojin umak. Za ručak će djevojke jesti i sojine popečke.

Nisu veganke nego vegetarijanke pa će špinat pripremiti na klasičan način – skuhat će ga, a potom sitno nasjeckati te prokuhati s mlijekom i malo brašna, a na kraju će dodati i sjeckanog češnjaka.
Popečke od soje prave tako da soju večer prije namoče u vodi. Drugi je dan isperu i kuhaju u vodi dva sata, nakon čega je ocijede i izmiksaju u blenderu, dodaju češnjak, peršin i korijander. Dodaju krušne mrvice, oblikuju kuglice i prže ih na tavi. Za desert će jesti voćnu salatu od naranača, jabuka i banana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije