Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Liječnik prozvao Bandića: 'Bili ste veliki zagovornik Tita...'

Liječnik KBC-a Rebro i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Siget, Saša Srića, uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Milanu Bandiću
02. rujna 2017. u 14:01 163 komentara 15188 prikaza
agrebački gradonačelnik Milan Bandić u vladajuću većinu uvodi nove zastupnike, ali Zlatka Hasanbegovića to zasad ne zabrinjava. Barem to tako prikazuje...
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Liječnik KBC-a Rebro i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Siget, Saša Srića, uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Milanu Bandiću.

Trg maršala Tita Nino Raspudić Kako preboljeti gubitak Titova trga?

U pismo ga proziva zbog, po njemu, neprincipijelnih i neargumentiranih odluka u posljednjih nekoliko tjedana.

Pismo prenosimo u cijelosti. 

Potaknut aktualnim zbivanjima u posljednjih nekoliko tjedana, a koje su eskalirale i dovele do vrhunca usijanja promjenom imena Trga marsala Tita morao sam iz poštovanja prema svojim biračima i svim sugrađankama i sugrađanima, ali i prema svojim prijateljima, stranačkim kolegama i simpatizerima kao novoizabrani Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Siget obratiti se gradonačelniku Bandiću.

Gospodine Bandiću,
doista mi je nejasno, a ne znam je li i Vama, koliko ste neobičnih, neprincipijelnih i neargumentiranih odluka donijeli i kako se osjećate posljednjih mjeseci,tjedana i dana... Ne opterećuju li vas, ili možda ne zabrinjavaju Vasi postupci s obzirom na Vaš svjetonazor i Vasu političku prošlost koji su totalnoj koliziji s Vašim aktualnim stavovima i izražajem.

Radi li se tu o naglo nastalom svjetonazorskom preobraćenju nakon dubokoumnog razmišljanja ili ste procijenili da su osobni interesi,d odvoravanje interesnim skupinama i vlastiti probitak kao i politički opstanak bitniji od obraza i morala kojeg ste toliko spominjali kao značajnu odliku vašeg karaktera.

Kako je Ivica Račan govorio, sve se može izgubiti, ali obraz nikada, čime se i ja kao socijaldemokrat, liječnik i humanist vodim i uvijek ću se voditi pa Vam se i obraćam otvorenim pismom kako bih Vam pokušao otvoriti oči i probuditi čistu savjest, moral i zdrav razum, nadajući se da je u Vama nešto od toga ostalo.

Neću poentirati niti se baviti sumnjivim poslovima i radnjama jer to prepuštam nadležnim pravosudnim institucijama jer mi nije preostalo ništa drugo nego da vjerujem sustavu.

Počeo bih sa Sigetom. S obzirom na to da sam novoizabrani predsjednik Vijeća mjesnog odbora Siget, a svoj sam posao i zadatak shvatio i namjeravam ga raditi odgovorno i savjesni na ponos mojih birača i ostalih sugrađanki i sugrađana koji iskreno i u srcu nose naš i moj Siget.

Dobro ste upoznati, a i u više navrata osobni pozivani na razgovore s nama kako bismo iznašli rješenje ,ali i upoznali Vas s problemom i našim zahtjevima, ali nismo naišli na Vašu dobru volju i niste nam se odazvali.

Radi se o problemu zelenih površina u Sigetu gdje smo suglasni da se protivimo betonizaciji Sigeta i izgradnji Trgovačko-poslovnog kompleksa na lokaciji zelene površine Froudeova ulica. S obzirom da je aktualna problematika otpočela 2013. u prošlom Sazivu vijeća kada se naš Mjesni odbor usprotivio odluci Brodarskog instituta o gradnji navedenoga nastavili smo s brojnim akcijama kada je ovo ljeto u vrijeme godišnjih odmora daleko od očiju javnosti pokušalo se potiho nastaviti i definitivno odraditi Vašu zamisao o nedopustivoj betonizaciji Sigeta.

Ivo Josipović 'Pilići s neba' Josipović komentirao preimenovanje: 'Podržavam Hasinu ideju'

Naravno da je cilj bio i ostao da na zelenoj površini osvane Centralni trg s brojnim društvenim sadržajima i parkom koji bi zadržao ekološki, socijalni, sociološki subjekt,a ne bi narušio prometni sklad.

Kolege iz Inicijative građana i naš koalicijski partner 'Zagreb je naš uz podršku mene kao Predsjednika, i SDP, kao i svih koalicijskih partnera i vijećnika, započeli smo brojne konstruktivne i afirmativne akcije od sakupljanja potpisa, mirnih prosvjeda i medijskih istupa te se ovim putem zahvaljujem medijima na praćenju i objektivnom izvještavanju kako bi obranili nas Siget.

A konačno smo i na trećoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Siget održanoj 30 .kolovoza zaključili i jednoglasno donijeli odluku kojom se protivimo izgradnji Poslovnog kompleksa te smo isto urudžbirali i uputili Vijeću gradske četvrti i Skupštini grada.

Gospodine gradonačelnice na poziv da dođete na mirni prosvjed na zelenu površinu niste se odazvali i htjeli čuti glas građana, a kako Vam on očito nije bitan očito ste ignorirali i poziv na sjednicu Vijeća mjesnog odbora koji predstavljamo građane i kojeg smo Vam uputili podcjenjujući tako naše zahtjeve.

Jedina komunikacija je bila Vaša nespretna, vrijeđajuća i podrugljiva usporedba naših akcija s pobunjenicima nazvavši nas balvan revolucijom, a kasnije i kako ste rekli i Vašim prijateljima Romima koji se prema Vašem mišljenju sele iz šatora pod šatore kao i mi iz Savice u Siget i tako i njih uvrijedili rekavši da će se grad i dalje razvijati transparentno. A tu je sve samo ne transparentno.

Naglasit ću da mi nismo balvan revolucija ali smo samosvjesna heterogena skupina ljudi sličnih stavova koji branimo interese Sigeta i da ćemo u našim zahtjevima ustrajati i boriti se svim legalnim i pravno dopustivim bitkama uključujući i građanski neposluh na miran i kulturan način.

Zagreb Koliko koštaju vijećnici Najviše novca dobiva Bandićeva stranka jer ima najviše zastupnica

A licemjerno se pozivate na najuspješnijeg, najefikasnijeg gradonačelnika Većeslava Holjevca koji je upravo Zagreb doveo preko Save i osmislio ga kao zeleni dio grada, Vi to pokušavate izbrisati kao što se i povijesnim revizionizmom pokušava, a s Vama na čelu izbrisati povijesna uloga velikog državnika koji je vodio antifašistički pokret kao oblik borbe protiv najvećeg zla u povijesti bez kojeg ne bi bilo Hrvatske u svojim granicama i pod čijom je kapom stradalo mnogo nevinih ljudi.

I sve bi to bilo ionako nedopustivo, a s ove distance i još neobičnije da nije riječ o Vama koji ste u vrijeme J.B. Tita kao Titov pionir i član KPJ i veliki zagovornik lika i djela J. Broza započinjali svoju političku karijeru bez kojeg bi kao i bez Socijaldemokratske partije Hrvatske bili u politički zbijenom kutu za kojeg vjerojatno nitko ne bi ni čuo.

I sada ste u režiji nadgradonačelnika koji je s tolikom erupcijom mržnje u osvetničkom pohodu a s Vašim blagoslovom kako bi sačuvali većinu u skupštini uspio uzeti Tita i revizionirati antifašizam i rehabilitirati ono sto nikako niste smjeli. Da bi sačuvali vlastitu poziciju prodali ste stav, moral i zato će i ono dobro sto ste napravili za Zagreb otići u zaborav, a ostat ćete upamćeni po micanju Trga maršala Tita a još k tome vrijeđajući osjećaje mnogih kao i izuzetnog čovjeka, vrsnog liječnika, humanista i altruista Rajka Ostojića na neprimjeren i pomalo paranoidan način.

Mi ćemo se i dalje boriti za naš Siget, a uvjeren sam vratiti Trg gdje mu je mjesto jer bez antifašističkog pokreta i Domovinskog rata ne bi bili samostalni i slobodni.
                     Saša Srića
           Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Siget

ZAGREBAČKA SKUPŠTINA Prihvaćen prijedlog preimenovanja: Trg maršala Tita otišao u povijest Milan Bandić STIŽE NOVA BISTA Bandić: 'U Beogradu ima ulicu, a mi u Zagrebu trgamo glavu narodnom heroju' HSP, Ulica Maršala Tita 'Nije potrebno posebno objašnjavati razlog' Titu odzvonilo i u drugim mjestima? Stigao zahtjev za promjenu imena ulice

 

Veterinari klinike Zamba
#OSTAJEMDOMA
Imate kućnog ljubimca i trebate savjet: Online ambulanta dat će vam sve odgovore
A1 Hrvatska
#OSTAJEMDOMA
Novi načini plaćanja: Što sve možete obaviti bez da napuštate svoj dom
  • darwil:

    Kad su se građani referendumom izjasnili o otcepljenju Hrvatske,Bandiću je još mjesec dana na vratima u Ivanićgradskoj pisalo Tajnik OOSK- Peščenica.

  • kajinx:

    Na reveru titova značka u ruci svijeća, tko je to?

  • Deleted user:

    slusati kmecanje i zavijanje za voljenim diktatorom.jugokomunisticke kamarile, neprocjenjivo......