Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nije potrebno posebno objašnjavati razlog'

Titu odzvonilo i u drugim mjestima? Stigao zahtjev za promjenu imena ulice

HSP, Ulica Maršala Tita
Foto: HSP
1/2
01.09.2017.
u 19:09

Riječ je o ulici koja se nalazi u baranjskoj općini Kneževi Vinogradi, a HSP predlaže da se naziv promijeni u Ulica hrvatskih branitelja

Hrvatska stranka prava Osječko-baranjske županije ponovno je zatražila da se promijeni ime jedine ulice u ovoj županiji koje nosi ime Josipa Broza Tita

Ulica Maršala Tita nalazi se u baranjskoj općini Kneževi Vinogradi, odnosno na potezu od izlaska iz mjesta Suza do centra mjesta Zmajevac.

HSP predlaže da se ta ulica nazove Ulicom hrvatskih branitelja. 

– Iako smatramo da nije potrebno posebno objašnjavati razlog ovog zahtjeva, onaj mani dio građanstva koji se još uvijek ne želi odreći se zločinačkog komunističkog režima i njegova ideologa Tita podsjetit ćemo da je on od nezavisnih zapadno-europskih znanstvenika proglašen jednim od 10 najvećih mega zločinaca 20. stoljeća – priopćio je HSP te dodaju: 

– Ako znamo tko je bio apsolutni vladar, gospodar života i smrti, neokrunjeni kralj i šef komunističke Jugoslavije onda znamo tko je najodgovorniji za zločine komunističke Jugoslavije. Tito. On je odgovoran. Stoga pozivamo Općinsko vijeće Kneževih Vinograda u kojima se nalazi spomenuta ulica da po hitnom postupku izvrši promjenu naziva te ulice. Pogotovo pozivamo načelnika općine Vedrana Kramarića i vijećnike HDZ-a da inzistiraju na promjeni imena ove ulice, a konstatiramo da smo razočarani činjenicom da vijećnici HDZ-a u ranijim sazivima Općinskog vijeća to nisu smatrali za shodnim učiniti iako su u više navrata imali priliku – stoji u priopćenju kojeg potpisuje Drago Marković, član predsjedništva HSP-a.

Komentara 272

Avatar Kolo-Tg
Kolo-Tg
19:15 01.09.2017.

Ime zlocinca Broza dijeli napaceni narod. Nad jednima njegova vlast se zestoko izivljavala a drugi toga svjesni nisu

DU
Deleted user
19:48 01.09.2017.

mi to puno lakše rešavamo... umesto njegova imena stavimo nekog vojvode i začudo - niko se ne buni

DU
Deleted user
19:18 01.09.2017.

Bilo je i vrijeme da esferjotaši odu u povijest...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije