Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vraća se stara linija

Putnici se žalili na autobusnu liniju 607. ZET najavio promjene u prometu

storyeditor/2023-03-27/PXL_060818_21576861.jpg
29.03.2023.
u 07:30

Na Jadranskom su mostu, starom više od 40 godina, u tijeku radovi na zamjeni prijelaznih naprava. Završetak se očekuje do ljeta, nakon čega će se prometnica otvoriti u punom profilu, što uključuje i tramvajske tračnice do Savskog mosta, kojima će ponovno voziti linija 7, koja će ga povezivati s Dubravom, te linija 14, koja prometuje od Zapruđa do Mihaljevca.

Zbog radova na Jadranskome mostu i u pothodnicima na zapadnom dijelu Avenije Dubrovnik ZET je početkom godine ponovno uveo autobusnu liniju 607, koja zamjenjuje tramvaje. Poznata je to linija brojnim Novozagrepčanima jer bus koji povezuje Sopot i Savski most vozio je gotovo dvije godine tijekom rekonstrukcije remetinečkog rotora i tada je funkcionirao odlično.

Sada pak stižu pritužbe.

Umjesto svakih nekoliko minuta, žale se putnici, nerijetko pretrpani autobus vozi svakih 16 minuta. Frekvencija polazaka osjetno je manja nego kada je linija 607 vozila tijekom radova na rotoru zbog činjenice da tada tramvaj broj 7 nije prometovao zapadnim dijelom Avenije Dubrovnik, kažu pak u ZET-u.

– Tramvajska linija 7 vozi u prosjeku svakih sedam minuta, a pritom je kao početno uređeno i stajalište ispod remetinečkog rotora te nema potrebe za povećanim kapacitetima na autobusnoj liniji 607. Uz nju, istom trasom prometuje i linija 109 s 11 autobusa – objašnjavaju.

Kako je najavljivano, od prošloga tjedna na toj su liniji i novi Mercedesovi autobusi. S druge strane, doznajemo i kako linija 607 uskoro odlazi u povijest, barem do nekih sljedećih radova.

Vraća se 615

– Linija 607 prometovat će do kraja radova na ugradnji dizala i rekonstrukciji pothodnika u Trnskom i Savskom gaju, čiji se završetak očekuje krajem ožujka. Nakon toga u prometu će ponovno biti autobusna linija 615, koja će povezivati Novi Zagreb i terminal Savski most do završetka radova na Jadranskome mostu – ističu u ZET-u.

Podsjetimo, na Jadranskom su mostu, starom više od 40 godina, u tijeku radovi na zamjeni prijelaznih naprava. Završetak se očekuje do ljeta, nakon čega će se prometnica otvoriti u punom profilu, što uključuje i tramvajske tračnice do Savskog mosta, kojima će ponovno voziti linija 7, koja će ga povezivati s Dubravom, te linija 14, koja prometuje od Zapruđa do Mihaljevca.

>> VIDEO: ZET konačno otkriva kad će biti dostupna aplikacija, stižu i nova vozila, mijenjaju se linije...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije