Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV DEPONIJA

Prosvjednici: Ne želimo županijski otpad u Ivanić Gradu!

tarno (1)
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/4
25.05.2010.
u 13:38

"Županijo, imat ćeš Varšavsku u Tarnom", pisalo je na transparentima stotinjak prosvjednika.

Stotinjak građana Ivanić Grada s transparentima na kojima su neki od natpisa "Županijo, imat ćeš Varšavsku u Tarnom", od jutra pa do 13 sati prosvjedovali su pred hotelom Internacional gdje upravo traje sjednica Županijske skupštine.

Bune se protiv prijedloga elaborata koji je na dnevnom redu i koji lokaciju Tarno u Ivanić Gradu ocjenjuje najpovoljnijom za budući županijski centar za gospodarenje otpadom.

>>Vijećnici Ivanić Grada proturječe Županiji i ne priznaju elaborat

- To je politička odluka jer Ivanić je najskuplja lokacija i slaba je prometna povezanost s Tarnom da bi županijski deponij bio tamo - rekao je gradonačelnik Ivanić Grada Boris Kovačić, u čemu su ga snažno podržali ivanićgradski vijećnici iz redova SDP-a, HNS-a, HSLS-a i HSP-a.

Elaborat je za Zagrebačku županiju napravila tvrtka Oikon, a stajao je 800.000 kuna.

- Ovo je tek prijedlog odluke prihvaćanja elaborata. Uslijedit će javna rasprava na kojoj će građani Ivanić Grada moći izraziti svoje mišljenje, ali isto tako i saslušati izrađivače elaborata. Potrebno je reći kako postoji studija za gospodarenje otpadom iz 2003. godine koja je Tarno također ocijenila najboljom lokacijom - rekao je Damir Tomljenović, zamjenik župana Stjepana Kožića.

Ivanić Grad je pokrenuo i peticiju protiv županijskog centra u Tarnom koju je od subote do danas potpisalo, kako kažu, više od 2000 ljudi.

Komentara 7

CE
cericzel
14:48 25.05.2010.

U Ivanić gradu je nalazište ljekovite nafte-drugo u svijetu-jedino u Europi; zbog tog nalazišta izgrađeno je lječilište \"Naftalan\" u koje dolaze na liječenje ljudi iz cijele Europe, ne samo iz Hrvatske. Obzirom samo na te činjenice, taj deponij im nikako ne bi pogodovao... Prije će biti da bi netko dobru paru zaradio ako ovo prođe...

FL
Franjo L
15:37 25.05.2010.

gradnja velikog smetlišta - centra za zbrinjavanje otpada u neposrednoj blizini gusto naseljenog područja, je ludost. Očito tvrtka koja je radila elobart nije uzela u obzir mnoge činjenice, vezane uz užu i širu geografsku poziciju i potencijal širenja zagađenja kroz Lonjsko polje i dalje kroz vodotokove. I opet će sitni interesi pojedinica nanijeti štetu zajednici na uštrb većine.

Avatar bok
bok
14:29 25.05.2010.

Ivanic je prometno i zemljopisno na izvanredno dobrim polozaju za sjeverozapad Hrvatske. Bilo bi logicno da se tamo izgradi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije