Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo danas

Posjetite Zoološki vrt u Maksimiru i upoznajte jedinstven životinjski svijet Australije

Aquarium Pula
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/3
07.05.2022.
u 09:06

Ondje će edukatori predstaviti i neke zastrašujuće životinje Australije među kojima neke spadaju i među najopasnije na svijetu.

Dobro je poznata rečenica da vas u Australiji sve pokušava ubiti, od gigantskih pauka do biljki mesojeda i suhih pustinja. Možda je tome tako, a možda i nije, ali stanari Zoološkog vrta koji podrijetlom dolaze iz kontinenta "Down Under" zasigurno su bezopasni za svoje posjetitelje. Jedinstve i raznolik životinjski svijet Australije možete upoznati dolaskom u Divlje srce grada danas između 11 i 17 sati, a predviđen je bogat program. 

Young Bennet's wallabies fighting at Animal Park Sababurg near Hofgeismar, Germany, 29 April 2016. PHOTO: UWE ZUCCHI/dpa/DPA/PIXSELL
Foto: Uwe Zucchi/DPA

Organiziran je tradicionalno u suradnji s Veleposlanstvom Australije u Hrvatskoj, a posjetitelji mogu upoznati močvarne valabije, simpatični biljojedi koji u divljini nemaju prirodne neprijatelje. U zelenoj dvorani Edukacijskog centra bit će riječi i o drugim neobičnim stanovnicima sušne unutrašnjosti australskog kontinenta, a zainteresirani će izbliza moći promotriti agamu i paličnjaka.


Ondje će edukatori predstaviti i neke zastrašujuće životinje Australije među kojima neke spadaju i među najopasnije na svijetu.
Kroz edukativne igre mališani će moći doznati koliko je izazovno klokanici brinuti se o mladuncu u tobolcu, te kako je kakaduu kad mora premjestiti gnijezdo s jajima. U Matildinoj kuhinji moći će se upoznati s gastronomijom Australije te okušati u pripremi glasovitih ANZAC keksa, a oni posjetitelji Zoološkog vrta koji pak potrošiti nešto kalorija, mogu zaigrati australski nogomet. Osnovama tog sporta zainteresirane će podučavati članovi Hrvatskog saveza australskog nogometa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije