Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REGULACIJA ZBOG SVIH SVETIH

Evo kako izgleda ZET-ov prijevoz prema gradskim grobljima

Zagreb: Građani na Kaptou ZET-ovim autobusima idu prema Mirogoju
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
31.10.2020.
u 12:53

Ova regulacija vrijedi do 3. studenog, odnosno ponedjeljka, temeljem rješenja Grada Zagreba

Kao i svake godine u ovo doba, posebna regulacija javnog prijevoza na snazi će biti u danas i sutra, kada će biti uspostavljene i izvanredne autobusne linije na kojima će prijevoz biti besplatan.

Sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji, prometno i kontrolorsko osoblje ZET-a će tijekom prometovanja izvanrednih linija, prilikom ulaska građana u vozila kontrolirati broj putnika koji je ograničen sukladno epidemiološkim mjerama, a dodatno će nadzirati pridržavanje svih mjera i preporuka poput nošenja maski, dezinfekcije ruku te držanja razmaka. Svakako, apeliramo na građane da sukladno pojačanju prometnih kapaciteta od petka, 23. listopada, s ciljem zaštite zdravlja, obiđu grobove svojih najmilijih već i ranije.

TRAMVAJSKI PROMET
Na blagdan Svih svetih, u nedjelju, 1. studenoga,  u tramvajskom prometu će se primjenjivati nedjeljni vozni red, ali će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, ovisno o broju putnika, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Josipa Jelačića. Danas se promet odvija prema subotnjem rasporedu, ali će u prometu biti i linija 8.

AUTOBUSNI PROMET
Prema gradskim grobljima, ovisno o priljevu građana, ZET već od petka, 23. listopada uključeni su dodatni autobuse na redovne linije. Kako bi se uspostavila kvalitetna prometna povezanost, danas voze  i autobusi izvanrednih linija: Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, dok će sutra u prometu biti i izvanredne linije Dubrava – Miroševec, Dubec – Markovo Polje i Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra. 

PRIJEVOZ DO MIROGOJA I KREMATORIJA
Izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij i Kvaternikov trg - Srebrnjak uspostavljene su danas i sutra od 8 do 21 sat. Na linijama Kaptol – Mirogoj i Kaptol - Mirogoj – Krematorij, autobusi će polaziti nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, dok će se linija za Krematorij zaustavljati na stajalištu u neposrednoj blizini arkada, u zoni kružnog toka na Mirogoju. Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, u zoni raskrižja s Mirogojskom cestom. 

Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Zvonarnička - Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea - Mirogoj. U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.

Trasa linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij: Kaptol – Zvonarnička - Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj - Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.

Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij. Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije. Građanima koji će pohoditi groblje Mirogoj, za jednostavnije snalaženje, na raspolaganju je i besplatna aplikacija podružnice Gradska groblja, koja služi i kao vodič uz kojeg se mogu saznati dodatne informacije o povijesti groblja i znamenitim osobama koje su ovdje sahranjene.

Izvanredna autobusna linija 297 (Kvaternikov trg – Srebrnjak) prometovat će danas i sutra od 8 do 21 sat. Trasa linije: Terminal Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom u povratku. Autobusi izvanredne linije 297 zaustavljat će se samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica. Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na peronu linije 201, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta. Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak. Autobusna linija 207 (Kvaternikov trg - Rim - Kvaternikov trg) će danas i sutra voziti djelomično izmijenjenom trasom: Kvaternikov trg - redovnom trasom do raskrižja Domjanićeve i Petrove ulice - Petrova - Laščinska - Bijenička i dalje uobičajenom trasom do Ulice Rim. U povratku autobus vozi istom trasom. Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije. 

U subotu i nedjelju, 31. listopada i 1. studenoga, od 8 do 21 sat, zbog posebne regulacije prometa neće prometovati linije 106 i 201 . Autobusne linije 203 i 226 u subotu i nedjelju (31. listopada i 1. studenoga), od 8 do 21 sati, prometovat će redovnom trasom do Krematorija, a u slučaju nemogućnosti prolaska, linije će sa Svetica prometovati skraćeno do Remeta, odnosno Vineca.

PRIJEVOZ DO MIROŠEVCA
Izvanredna autobusna linija 299 (Dubrava – Miroševec) prometuje sutra od 8 do 20 sati, bez usputnog zaustavljanja. Trasa izvanredne linije: Avenija Gojka Šuška – Ulica Rudolfa Kolaka – Aleja Tišine – rotor Miroševec – Mramorni prilaz  – Oporovečka – Aleja Tišine – Ulica Rudolfa Kolaka – Avenija Gojka Šuška – terminal Dubrava. Ulazak putnika u autobuse za Miroševec bit će sjeverno od izlaza s terminala Dubrava, na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška.  

PRIJEVOZ DO MARKOVOG POLJA
Izvanredna autobusna linija 298 (Dubec – Markovo Polje), prometovat će sutra od 8 do 20 sati. Predviđena trasa linije je: Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Alejom mira do groblja Markovo polje. Autobusi će se zaustavljati samo na stajalištima u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i u Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).

OSTALE AUTOBUSNE LINIJE
Uobičajeni raspored primjenjivat će se na redovne autobusne linije u subotu, 31. listopada i nedjelju, 1. studenoga, ali će se prema potrebi uključivati dodatni prijevozni kapaciteti.  Autobusna linija 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče) bit će sutra prema potrebi pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima od 8 do 17 sati. Autobus na redovnoj liniji 182 (Trg mladosti - Groblje Zaprešić - Šibice) ostvarivat će polaske samo sutra u 6.40 sati, dok će u svim ostalim polascima prometovati izravno za Šibice. Danas i sutra, od 8 do 20.45 sati, prometovat će izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić) koja će polaziti svakih 30 minuta.
Autobusi linija 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra), od petka, 23. listopada, do ponedjeljka, 2. studenoga, u vremenu od 8 do 20 sati, zaustavljaju se u oba smjera na stajalištu Gospodska, dok će autobusna linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) u nedjelju 1. studenoga, biti pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 (Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra) s polascima svakih 90 minuta. 


Informacije o stanju u prometu na području posebne prometne regulacije moći će se dobiti na telefonskom broju Pozivnog centra – 072 500 400.  Radno vrijeme Pozivnog centra je od 0 – 24 sata. 

Ključne riječi

Komentara 1

LU
Luka233
13:24 31.10.2020.

Taman prigodno u doba pandemije, drito na groblje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije