Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Planiraju se veliki projekti na južnoj obali Save. Evo koji...

Meandar će do proljeća niknuti u Središću, poslovno-trgovački centar gradi se u Sigetu, a između, u Sopotu, bit će stakleni kompleks s 8 katova
08. kolovoza 2017. u 10:32 7 komentara 15156 prikaza
Pogledajte galeriju 1/9

Na jednoj od najatraktivnijih lokacija na južnoj obali Save, preko puta Muzeja suvremene umjetnosti i trgovačkog centra Avenue Mall, gradit će se stakleni poslovni kompleks s osam katova.

Projekt Meandar Visoka kvaliteta življenja Projekt Meandar - novogradnja u blizini Bundeka

To je jedan od tri velika projekta, međusobno udaljenih svega nekoliko stotina metara, koji će uskoro promijeniti vizure Novog Zagreba.

Ugovor potpisan, novac je tu

Trenutačno, naime, niče stambeno-poslovna zgrada u Središću, a priprema se i gradnja poslovnog centra u Sigetu. Sva tri projekta imaju istu “sudbinu”: pobudili su revolt kod stanovnika kvartova, pa su neki već počeli prikupljati potpise za peticiju, drugi prosvjeduju, no nisu uvjerili investitore da odustanu. Zemljište u Sopotu nedavno je iskolčeno i dignuta je ograda, što je potaknulo čelnike Mjesnog odbora da pitanje poslovnog centra stave na dnevni red sljedeće sjednice. Sudeći po rokovima građevinske dozvole, kompleks bi trebao niknuti za najviše šest godina, a kada bi točno trebala početi gradnja, predstavnici ulagača, tvrtke Poslovni projekt Sopot, nisu mogli potvrditi jer je, kažu, potrebno prvo izmjestiti magistralni cjevovod koji prolazi ispod zemlje. Ugovor s Vodoopskrbom i odvodnjom, koja bi trebala odraditi taj dio posla, potpisan je, a novac investitora pripremljen, čeka se samo dovršetak administrativnih procedura.

Odnedavno je poznat i izgled zgrade između ulica Siget i  Froudeove, gdje će za potrebe poslovno-trgovačkog kompleksa rušiti i dvije dvojne stambene građevine. Natječaj je raspisao investitor, Castrum nekretnine, iza kojih stoji nekadašnji predsjednik Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga Vlado Leko, a prvu nagradu dobila je arhitektica Silva Grubešić Buterin. Trgovački dio kompleksa imat će dvije, a poslovni pet nadzemnih etaža.

Cijene od 1890 do 2190 eura

Stambeno-poslovni projekt Meandar u Središću, pak, trebao bi biti dovršen do proljeća 2018. Više od 70 posto od 367 stanova već je rezervirano ili prodano, a cijene su od 1890 do 2190 eura za kvadrat.

slobostina Ritam grada Spavaonica se probudila. Preko rijeke buja kao grad u gradu Središće sve popularniji kvart Mlade obitelji otkrile životnu sreću u Središću 05.06.2015., Zagreb - Teren za bejzbol u Srediscu. Matija Grofelnik. Photo: Anto Magzan/PIXSELL Središće Na bejzbolskom igralištu za 
dvije godine izgradit će 
škole i vrtić
Vrtovi Hrvatske
Mala škola imuniteta:
Koji vitamini i minerali brane naše tijelo?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
 • ilijan:

  Dovršite Sveučilišnu bolnicu u Blatu, Sredite rotor, izgradite još dva mosta preko save, izgradite metroe povezujući Zagrebački prsten, Izgradite novi stadion, izgradite žičaru na Sljeme, uredite željeznički kolodvor još po koju školu, vrtiće, parkove, toplice u blatu i bit ćemo ... prikaži još!emo pojam metropole kao glavinih gradova u Europi. Sve to možemo uz Eu fondove.

 • Avatar HajdukLika
  HajdukLika:

  Metropole su svoje rijeke koje teku gradom iskoristile za raznorazne svrhe, sport, rekreaciju, ribolov, gastro-brodove, turizam, plovidbu rekreativnim motornim čamcima itd. A Zagreb taj resurs uopće ne koristi. Nerazumljivo.

 • Avatar liquidsky
  liquidsky:

  Tako i treba, što više trgovačkih centara. U njima rastu i zriju djeca i mladež. Ondje stječu široka znanja, odgajaju se, spremaju se za sretan i uspješan život. Dođe li do rata, muška mladež primijenit će u borbi vještine stečene ... prikaži još! u trgovačkim centrima. Sve što je mladim ljudima danas i navjeke potrebno su trgovački centri i dobri smart- i ostali telefoni. Bez sumnje idemo u dobrom smjeru. Kupuj, promatraj izloge, pij kavu i surfaj na svojem komunikacijkom zaslončiću. Uvijek smo bili zemlja vrijednih, spretnih, hrabrih i obrazovanih ljudi. Nakon opravdanog ali kratkog zastoja u evoluciji domicilnog pučanstva, trgovački i poslovni centri nastavit će i ubrzati pozitivan utjecaj na svakog našeg pojedinca pridonoseći kakvoći življenja i nezaustavljivom svekolikom razvoju hrvatskog nam društva u cjelini.