Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve popularniji kvart

Mlade obitelji otkrile životnu sreću u Središću

Središće
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/10
21.03.2014.
u 17:00

Blizina sadržaja poput trgovačkog centra, tržnice, Bundeka, muzeja... veliki je plus za stanovnike ovoga novozagrebačkog kvarta, u kojem građanima nije problem dati ni 2000 eura za kvadrat novogradnje

Blizina središta grada, tramvajska zona, Muzej suvremene umjetnosti, zelenilo i okruženje Bundeka, Avenue Mall, Arena centar, tržnica u Utrinama..., stanovnici Novog Zagreba, kako sami kažu, gotovo da nemaju potrebe odlaziti iz toga dijela grada.

Nemoguće naći parking

Mnogobrojni sadržaji razlog su zbog kojeg je nekadašnja spavaonica postala popularno mjesto za život, a one koji traže stanove dodatno je ohrabrio pad cijena nekretnina u četvrti Novi Zagreb - istok, i to od 11 posto. Najnoviji su to podaci portala Centar nekretnina objavljeni u veljači. Prosječna cijena stana lani iznosila je 1472 eura, dok je ove godine pala na 1309 eura.

- Novi Zagreb živnuo je otkako su otvoreni trgovački centri, a najviše se traži Lanište i Središće, kao novi mladi kvartovi - rekla je Antonija Mikšić iz Opereta nekretnina. Cijene na Laništu kreću se, dodala je, od 1250 do 1300 eura po četvornom metru, dok u Središću cijena kvadrata drži vrijednost zbog blizine Bundeka.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

No mladim obiteljima, kojih je najviše u novim zgradama smještenim iza Muzeja suvremene umjetnosti, nije problem dati dvije tisuće eura po kvadratu ili 1500 do 1600 za starogradnju.
- Doselili smo se prije dvije godine iz Travnog, gdje su svi sadržaji smješteni u Mamutici, a tramvaj je daleko. Ovdje je idealno jer je na nekoliko stotina metara i pizzeria, slastičarnica, kafići, mesnica i park za šetnju, što je idealno za mlade mame - kaže Anita Katunić gurajući kvartom kolica s djetetom.

Nedostataka ipak ima i u ovom najtraženijem kvartu, kažu stanovnici, pa je tako nesnosna prometna gužva i gotovo nemoguće naći parkiralište u vrijeme raznih događanja na Bundeku.
- U takvim situacijama, koje su ljeti česte, ni Hitna pomoć ne može prići zgradi - kaže Živko Đuretić, koji u Središću živi već dvadeset godina. Razlika između Središća tada i danas, dodaje, velika je, a naselje je tada sličilo na smetlište.

Granica Dugave i Blato

U Novom Zagrebu stanove traže, kažu stručnjaci, oni koji su ondje odrasli ili već neko vrijeme ondje žive. No za određene kvartove gotovo da i ne pitaju. Zbog nedostatka infrastrukture gotovo se nitko ne interesira za Brezovicu.

- Granica na zapadu je Blato, dok se na istoku kupci dobro raspitaju o mirisu koji dolazi s Jakuševca prije nego što kupe stan u Dugavama - kaže agentica za nekretnine Mikšić.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Komentara 2

SH
sherlock
12:34 24.03.2014.

haha, otkrili ljudi ameriku... treba bandiću staviti spomenik pokraj jakuševca zbog smetlišta koje je uredio - hahaha ironija u slučaju da netko ne razumije.

2X
2Xgeneral
17:45 25.03.2014.

svaki vlasnik svoga konja hvali!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije