Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Projekt Meandar - novogradnja u blizini Bundeka

Kompleks se sastoji od 367 stanova koji su podijeljeni u četiri lamele. U sredini objekta je veliki park, a dvije lamele isticat će se zelenim krovovima s drvećem pune veličine.
10. srpnja 2017. u 10:01 2049 prikaza
Projekt Meandar
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/5

U srcu Središća, pored Muzeja suvremene umjetnosti, savskog nasipa i jezera Bundek, gradi se stambeno-poslovni kompleks Meandar. Riječ je o projektu koji se, osim svojom atraktivnom lokacijom te neposrednom blizinom raznih rekreativnih, edukativnih, kulturnih, ugostiteljskih i trgovačkih sadržaja, može pohvaliti i standardom gradnje, odnosno visokom kvalitetom življenja koju će ponuditi budućim stanarima.

Naime, kompleks niče na parceli površine 20.000 kvadrata, koja je u cijelosti omeđena prometnicama avenijom Dubrovnik, Stonskom ulicom, ulicom Julia Knifera i ulicom Ede Murtića, a u blizini je i Rotor. Kompleks se sastoji od 367 stanova koji su podijeljeni u četiri lamele. U sredini objekta je veliki park, a dvije lamele isticat će se zelenim krovovima s drvećem pune veličine.

Vrijednost projekta je oko 50 milijuna eura, a investitor je projektna tvrtka Oporovec gradnja u vlasništvu Grupacije FEAL, koja u svojoj imovini posjeduje nekretnine na kojima razvija poslovne i stambene projekte, dok kao projektna tvrtka nema vlastitih zaposlenika već se organizacijski i financijski u potpunosti oslanja na svog vlasnika. Nadalje, arhitektonsko rješenje potpisuje nagrađivani studio Entasis koji je odabran putem javnog natječaja 2014., a prema riječima investitora, arhitekti Đivo Dražić i Vedran Vulelija na jedinstven su način integrirali elemente meandra i zelenih površina kao zaštitne znakove projekta.

- Stanovi su podijeljeni na četiri lamele od po sedam ili osam katova, zavisno od lamele. S obzirom na broj lamela, katova i ulaza, na etaži određenog ulaza je mali broj stanova što pored svih ostalih tehničkih i estetskih značajki projekta osigurava visoku kvalitetu življenja - pojašnjavaju u tvrtki Oporovec gradnja i dodaju kako objekt nudi stanove od 37 do 190 kvadrata, svih sobnosti i orijentacija. Primjerice, jednosobni stanovi od 37 kvadrata za studente, obiteljski četverosobni stanovi od 100-tinjak kvadrata, luksuzni penthousi površine 180 kvadrata...

Projekt Meandar | Autor : PROMO Foto: PROMO

- Cilj projekta je kupcima raznih dobi, demografija i potreba osigurati kvalitetno življenje na kvalitetnoj lokaciji u objektu koji dizajnom, gradnjom i estetikom odskače od današnjeg zagrebačkog standarda - dodaju i nastavljaju da su lamele podijeljene na jug, zapad, sjever i jug, tako da kupac može birati i orijentaciju.

Stanovi su visine 268 cm, a nude vrhunsku opremu, najmodernije fasadne sustave debljine 15 cm i vanjsku aluminijsku stolariju s troslojnim staklima, grijanje putem toplinske stanice, velike staklene stijene koje osiguravaju puno dnevnog svijetla te visokokvalitetnu opremu koja uključuje hrastove parkete velikog formata. Projekt je, dakle, projektiran za zadovoljenje energetskog certifikata A klase, a pored stanova, objekt nudi i poslovne prostore u prizemnoj etaži u rasponu od 45 do čak 750 kvadrata.

- U sredini objekta nalazi se već spomenuti park veličine Cvjetnog trga. S ciljem optimizacije zelenih površina i integracije u postojeću vizuru kvarta Središće, južna i sjeverna lamela objekta imat će i zelene krovove s drvećem. Uz zelene zone, na istočnom dijelu parcele bit će veliko igralište za djecu - najavljuju investitori i dodaju kako će prva, južna lamela biti dovršena u lipnju 2018., dok će preostali dio zgrade biti dovršen šest mjeseci kasnije, krajem 2018.

Službena prodaja stanova počinje 1. srpnja, s tim da je već 70 posto južne lamele rezervirano ili prodano. Cijene se kreću već od 1890 eura po kvadratu, dok su veliki, luksuzni penthouse stanovi 2190 eura po kvadratu.

Za više informacija, katalog i izbor stanova posjetite web stranicu Meandar.com.

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život