Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski vrtovi

Parcele se brzo razgrabe jer su odlična olakšica za budžet, a i vrtlarenje je super

DKS_56140731 13.07.2016., Zagreb - Gradski vrt Sopot. Photo: Borna Filic/PIXSELL
01.08.2016.
u 15:00

Grad Zagreb objavio je kako su objavljene liste 69 novih vlasnika vrtnih parcela u Mrkšinoj ulici, Ulici Nikole Andrića, Ulici I. gardijske brigade „Tigrovi“ te Rimskom putu u Sesvetama.

Kad se jednom otkriju sve čari vrtlarenja, nema nazad. Tako uglavnom o svojim parcelama govore korisnici gradskih vrtova koji se nalaze na već 11 lokacija u gradu. Ne samo da za ručak pripremaju vlastito voće i povrće upravo ubrano iz vrta nego je to i odličan hobi i fizička aktivnost, ali i velika olakšica za kućni budžet. Stoga ne začuđuje da su parcele za koje je nedavno opet raspisan natječaj razgrabljene.

Grad Zagreb objavio je kako su objavljene liste 69 novih vlasnika vrtnih parcela u Mrkšinoj ulici, Ulici Nikole Andrića, Ulici I. gardijske brigade „Tigrovi“ te Rimskom putu u Sesvetama. Riječ je o novim parcelama na starim lokacijama, odnosno parcelama koje su ostale bez vlasnika. Na natječaj za gradski vrt se, naime, može javiti bilo koja osoba s prebivalištem u Zagrebu koja nema vlastito obradivo zemljiše. Vrt dobiva bez naknade, ali samo na rok od dvije godine, koji se produljuje ako se osoba dobro brine o parceli za proizvodnju hrane i bilja isključivo za vlastite potrebe. Osobe koje su u natječaju sada dobile svoju parcelu s Gradom će potpisati ugovor i odmah početi obrađivati svoj vrt, a detaljne liste i ostali podaci bit će objavljeni na službenoj stranici Grada Zagreba www.zagreb.hr.•

Komentara 3

Avatar helada
helada
10:23 03.08.2016.

Neki okopavaju vrtove, a neki su samo raskrčili drač, donijeli neke drvene kašete ili plastične stolce pa svaki dan/ večer tamo loču.... Sve u svemu, nije tome mjesto u metropoli, a pogotovo ne u tako primitivnom obliku...

CR
cronada
18:16 02.08.2016.

BRAVO 😊😊To je super ideja soz/ekon, narod iz velikih gradova, betont iz stanbeni blokova zgrade imaju mogucnosti biti vani I na zraku nesto dobro konstruktivno raditi u prirodi, Kontakt sa drugima I to je sve pozitivno zs dusu, tijelo a I dep!! 😊😊

FA
fakin2012
22:30 01.08.2016.

? oni koji žele kopati poljoprivredu bilo bi ljepše da isele iz grada na selo u neku kućicu, uopće mi nije jasna težnja besposlenih ljudi da u gradu kopaju vrt, i borave u stanu (po mogućnosti socijalnom gradskom). A ovo besmisleno kopanje po gradu može organizirati samo Bandić :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije