Naslovnica Zagreb ZG Život

Ovo bi trebao imati svaki kvart: Gušta se na Plac Mljac festivalu

Dobra se vibra sviđa i Nataši Novak, Domagoju Sentiću i Damjanu Uzelcu, koje festival podsjeća na veliki tulum kod nekoga doma
06. srpnja 2019. u 09:16 1 komentara 2659 prikaza
Plac Mljac festival
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Kokteli se ispijaju na kaučima, jede se najsretniji hamburger na svijetu, uživa u svirci – i sve to na Trešnjevačkoj tržnici, koja se tijekom Plac Mljac festivala nakon 19 sati pretvara u glavno kvartovsko okupljalište. Dobra se vibra sviđa i Nataši Novak, Domagoju Sentiću i Damjanu Uzelcu, koje festival podsjeća na veliki tulum kod nekoga doma.

Plac Mljac PLAC MLJAC Po grincajg noću? Da, i to uz dobar koncert, koktel i sladoled za odrasle

– Svaki bi kvart trebao imati ovakvo nešto. Odlično je, uživaju svi, od sedam do 77. A možemo kupiti i voće i povrće – smiju se. A baš je povrće koje se i u večernjim satima nudi na štandovima zapelo za oko i dvogodišnjoj Lari Banek. – Nije htjela ni čuti za hot-dog ili tako nešto, morali smo joj kupiti paradajz – objašnjava njezina mama Karla. Do Trešnjevke su potegnuli iz Remeta, a dok je Lara proučavala rajčicu, Karla i njezin muž Mislav počastili su se sladoledima s likerom od borovnice.

Zabavno nije samo posjetiteljima pa je uz ritmove koji su stizali s pozornice zaplesala i kumica Sanja Špoljarić.

– Da je barem cijeli dan ovako – smije se prodavačica, s kojom se slažu i Sonja i Marijan Čop, koji su uživali “zavaljeni k’o u svom dnevnom boravku”. Nešto dalje na deliciju iz kućice “Fun Bobby” čekali su Tomislav Kaspel i Marko Vargek, koji na Plac Mljac dolaze od ponedjeljka, kada je i počeo. – Jer ovo je dobitna kombinacija, nema boljeg nego fino se najesti, a nakon toga u fotelji popiti pivicu i guštati u muzici – kažu.

Bandić obišao Ljeto na Savi KAŠNJENJE Gradonačelnik Bandić obišao radove Ljeta na Savi

Našla se ondje i umirovljenica koja je čula “nekaj s prozora” pa je došla “snimiti što se događa”. – Zvala sam i susjedu pa ćemo sad popiti sokić. A možda i koktel – ističe Micika Šalek.

Tulum na trešnjevačkom placu traje do nedjelje, a ako još niste, svakako ga posjetite.

Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas