Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednom mjesečno

Otkrivanje tajnih prolaza HNK kroz novu turističku turu

30.09.2014., Zagreb - Na Trgu marsala Tita u sklopu svecanosti: Dan otvorenog trga, organiziran je obilazak Hrvatskog narodnog kazalista i tunela koji spaja HNK i HADU, pod strucnim vodstvom Ivana Joncica. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
07.11.2014.
u 09:27

Jedan obilazak košta 25 kuna, a za djecu je ulaz besplatan. Za Noć kazališta tura će biti besplatna za sve posjetitelje

Puno se tajni skriva u povijesti dugoj 120 godina, pogotovo kada je riječ o zgradi Hrvatskog narodnog kazališta.

A upravo će njih prvi put ove subote moći otkriti turisti i građani Zagreba. Naime, HNK je organizirao ture pod nazivom Tajna povijest kazališta, koje će se održavati jednom mjesečno.

– Odlučili smo se za taj potez jer smo, iako godinama postoji interes, na Danu otvorenog trga, kada se otvarala Muzička akademija, shvatili koliko građane zanima što se u kazalištu nalazi iza kulisa. Ovo nam je jedinstvena prilika da se još više otvorimo prema publici i upoznamo ih s kazalištem te da obogatimo turističku ponudu – objašnjava Mirjana Zeljak iz HNK.

Obilazak zgrade prema scenariju Ive Sille počinje u 11 sati, a posjetitelje će u tri grupe na svaki puni sat kroz kazalište voditi glumci zagrebačke Drame. Svaka će od tri grupe prolazit će posebnom turom, a posjetitelji mogu sami birati kojom će krenuti.

– Grupe će prolaziti kroz tajne prolaze i hodnike, garderobe, svečane lože i zakulisne prostore. Što će točno obuhvaćati svaki od obilazaka, ne smijemo reći kako bismo barem na početku zadržali tajanstvenost – govori Zeljak.
Osim prvih tura u subotu 8. studenog, ovaj će se mjesec ture održati samo još jednom, na Noć kazališta 15. studenog, a nakon toga će biti jednom mjesečno. Grupe su ograničene na 15 sudionika i jedan obilazak stoji 25 kuna za odrasle, a za djecu je besplatan. Obilazak planiran za Noć kazališta bit će besplatan za sve, a zainteresirani za ture moraju rezervirati mjesto unaprijed pozivom na blagajnu HNK.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije