Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijave do 15. ožujka 2022.

Knjižnica Vladimir Nazor traži najbolju kratku priča za okruglul metaFORU

Patrik Macek/PIXSELL
18.11.2021.
u 07:17

Uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, adresu elektronske pošte i broj telefona, s tim da će podaci biti zaštićeni.

Knjižnica Vladimira Nazora iz Zagreba raspisuje natječaj za najbolju kratku priču - OKRUGLA metaFORA 2022. Natječaj slavi jubilarnu, desetu godinu svog postojanja. Rapisuje se 15.11., krajem Mjeseca hrvatske knjige te ostaje otvoren do 15.3.2022. Njegova završnica, proglašenje najboljih, bit će u Noći knjige u travnju 2022. Od prošle godine natječaj je podijeljen na dvije konkurencije: odrasle i djecu osnovne škole.  OKRUGLA metaFORA 2022. ne zadaje određenu temu, već prepušta autorima da se pozabave slobodnom temom po vlastitom izboru.

Propozicije natječaja:
 

 

  • priča slobodne tematike, na hrvatskom jeziku
  • autor može sudjelovati samo s jednom pričom
  • treba obuhvaćati maksimalno 5.400 znakova s razmacima; preferirani format .docx
  • ne smije biti objavljivana sve do proglašenja najboljih
  • proglašenje najboljih priča i javno čitanje održat će se u travnju 2022. u Noći knjige
  • generacijski profiliran natječaj, dva žirija (djeca/odrasli)

Priče se šalju na e-mail: foramala2022@kgz.hr (za djecu osnovne škole) te metafora2022@kgz.hr (za odrasle). Mogu se slati i klasičnom poštom na adresu: Knjižnica Vladimira Nazora, s naznakom metaFORA 2022., Vodovodna 13, 10 000 Zagreb


Uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, adresu elektronske pošte i broj telefona, s tim da će podaci biti zaštićeni. Dijete prijavljuje roditelj ili druga odgovorna odrasla osoba. Natječaj je otvoren od 15. studenog 2021. do 15. ožujka 2022. Popis pristiglih priča objavit će se na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba, a najbolje će biti objavljene u cijelosti. Autorima najboljih priča zajamčene su atraktivne nagrade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije