Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica smrti

'Kao Joža moramo otići i približiti se ljudima, udruživati ih i dizati stranku'

HSS Pankretić Vrbovec
13.01.2014.
u 10:27

U Vrbovcu tradicionalno proveden 'Dan s Jožom' uz 16. obljetnicu smrti nekadašnjeg prvaka HSS-a Josipa Pankretića. Šef stranke Branko Hrg i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić pozvali su na slogu i jedinstvo za jačanje i povratak utjecaja stranke

U Vrbovcu su članovi Hrvatske seljačke stranke iz Zagreba, Zagrebačke i susjednih županije proveli "Dan s Jožom", u spomen na velikana HSS-a Josipa Jože Pankretića, pučkoga tribuna koji je umro 1997. godine. Tradicionalno obilježavanje godišnjice Pankretićeve smrti u Vrbovcu počelo je polaganjem vijenca na groblju, misom i potom prigodnim programom.

- Pred nama je zadatak vrlo jednostavan, ali i vrlo težak: upotrijebiti naslijeđe koje nam je Joža ostavio, otići svojim ljudima, biti s njima, približiti im se, govoriti im, pozivati da se udružuju i dizati HSS  - apelirao je na sve predsjednik HSS-a Branko Hrg. I osobno je, kaže, bio privučen Jožinom snagom i energijom i tražio mjesto za učlanjenje u HSS.
Predsjednik županijskog ogranka stranke i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuo da je "Pankretić bio političar ispred svoga vremena, srcem i karizmom je ostavio velik trag na domaćoj političkoj sceni i u našim srcima."

- Bio je tradicionalist koji duboko poštuje prave životne vrijednosti, a s druge strane i suvremenik koji je jasnim, slikovitim i direktnim političkim stilom iskazivao odgovornost prema svojim biračima - izjavio je Kožić, pozivajući sve na složnost u izazovnim vremenima za našu stranku, da zajedničkim snagama prevladaju sve zapreke i stranci vrate poziciju koja joj priliči.

U hotelu Bunčić uručena su priznanja HSS-a Zagrebačke županije Josip Pankretić. Veliku plaketu s Jožinim likom dobio je župan Kožić, Zlatnu značku s Jožinim likom dobili su Pavao Grom, Stjepan Ptiček, Dragutin Vinovrški Pentek, Štefica Kamenarić Filipović i Josip Benedetti. Priznanja Josip Pankretić za doprinos razvoju i ugledu HSS-a uručena su Nikoli Javoriću, Đurđi Šarec Nemec, Vladimiru Medvenu, Stjepanu Senjancu, Štefici Krčelić, Darku Pokupcu i Jani Mrakovčić, a zahvalnice Zdravku Runtasu i Ivanu Kovačeviću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije