Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šest desetljeća ljubavi

Izložba Muzeja Grada Zagreba o Miroslavu i Beli Krleža produljena je do siječnja 2022.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/10
30.10.2021.
u 15:43

U Muzeju Grada Zagreba posjetitelji tako mogu vidjeti predmete iz svakodnevnog života Krležinih, poput pisama i osobnih kućnih predmeta.

Jedna od najljepših ljubavnih priča u ovim krajevima ona je Bele i Miroslava Krleže, koji su svoj život zajednički dijelili više od šest desetljeća. Njihova priča u Muzeju Grada Zagreba priča se još od ljeta i to u sklopu izložbe "U životu i smrti – crtice iz zajedničkog života Bele i Miroslava Krleže". Originalno planirana da traje do kraja rujna produljena je do listopada, a sad se produljuje ponovno, i to do 9. siječnja 2022. godine. 

A priča je to o vezi dvoje ljudi koji su bili posve različitih karaktera, a opet komplementarnih. Ona je bila dinamična, otvorena i glasna, a on je više volio provoditi vrijeme u samoći, stvarajući svoja književna remek-djela. Ipak, jedan su drugog u karijerama podržavali, a  kako su oboje često bili na putu redovno su si i pisali pisma. U Muzeju grada Zagreba posjetitelji tako mogu vidjeti predmete iz svakodnevnog života Krležinih, poput pisama i osobnih kućnih predmeta, ali i mnoštvo fotografija koji dokumentiraju njihov bogat život od siromašnih dana u današnjoj Hebrangovoj sve do kultnog statusa koji su stekli nakon preseljenja u Vilu Rein na Gvozdu. 

Komentara 1

AN
Antiglupan
15:57 30.10.2021.

Krleža je najveći hrvatski pisac a Jugoslaven. Tesla Srbin. Ima li neki poznati Hrvat a da nije Tit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije