Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U prvoj polovici godine devet poginulih osoba

Ivanić, Zelina i Vrbovec s najviše nesreća

16.11.2011.,Zagreb - Lancani sudar 26 automobila na zagrebackoj obilaznici na mostu preko rijeke Save prije cvora Ivanja Reka u smjeru Istoka. Vozaci vucnih sluzbi zapoceli odvoziti razbijene automobile. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoić/PIXSELL
11.07.2015.
u 19:00

Porast cestovnoga prometa oko Zračne luke i zbog novih avio linija

Ivanić-Grad, Sveti Ivan Zelina i Vrbovec županijski su gradovi koji prednjače po broju prometnih nesreća, izvijestili su iz PU Zagrebačke prilikom predstavljanja statistike rada u prvoj polovici 2015. godine. Najviše obavljenih očevida, rekli su iz policije bilo je na području Ivanić-Grada, njih 73, gdje je u prometnim nesrećama ozlijeđeno 38 ljudi, dok ga u stopu slijedi Zelina s 52 očevida, ali s 43 ozlijeđenih, dok je u Vrbovcu u 19 nesreća ozlijeđeno šestero ljudi.

–U Zagrebačkoj županiji u prvoj polovici 2015. godine poginulo je devet osoba, a sukladno analitičkim pokazateljima usmjeravamo policajce na mjesta za koja ustvrdimo da se događaju najčešći prometni prekršaji - rekli su iz PU Zagrebačke te napomenuli da je broj poginulih u prometu na području županije ipak niži u odnosu na prošlu godinu. To, međutim, nikako ne znači, objasnili su, da nisu na stalnom oprezu te upozoravaju vozače na njihovu brzinu i prilagođenost vožnje uvjetima na cesti. Nešto veću koncentraciju prometa, objasnili su policajci, primijetili su oko Zračne luke Pleso, i to, kako kažu, prvenstveno zbog uvođenja novih zrakoplovnih linija Zagreb-Zürich i Zagreb-Toronto.

Do smanjenja prometa putnika i vlakova došlo je zbog ukidanja lokalnih vlakova koji su prometovali na relaciji Dugo Selo-Zagreb-Brdovec-Dobova - ispričali su iz PU Zagrebačke, koji su svojim radom zadovoljni jer, kako kažu, postignut je općenito veći broj kaznenih djela, što znači da se uhićeni odmah i vrlo brzo procesuiraju.

Što se tiče sveukupnosti kaznenih djela na području zagrebačke policije, ona koja su prijavljena uglavnom su u padu pa se tako u 2015., u odnosu na prošlu godinu bilježi manji broj teških krađi, provala, otmica, provala i krađa vozila, dok je, primjerice, zabilježen rast pokušaja silovanja, i to čak 300 posto, zloporabe droga 43 posto te protuzakonitog ulaska u Hrvatsku 40 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije