Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KIŠNO I MIRNO'

Inicijativa Čuvamo naš park objavila zahtjeve, noć na Savici bez bagera i radnika

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/8
28.04.2017.
u 08:45

Navode i da ako postoji novac za uređenje parka 'on neće ispariti nakon mjesec dana'.

Noć u parku Trnjanska Savica prošla je mirno, jutro nije bilo radnika, bagera niti kamiona, a policija je redovno dežurala.

Inicijativa Čuvamo naš park odlučila je službeno izaći sa zahtjevima za uređenje parka Trnjanska Savica. 

Uređenje parka po demokratskoj i zakonskoj proceduri i zalaganje za javnu raspravu o potrebama za uređenje parka temeljem čega bi se izradio program i raspisao natječaj, dva su zahtjeva inicijative Čuvajmo naš park.

- Mi stanovnici imamo svoje potrebe i ideje o tome kako treba urediti park. Potreban nam je veći prostor za djecu, sprave za odrasle, prostor za pse, pitka voda, novi koševi i klupe… i nadasve prirodni materijali. U javnoj raspravi, zajedno sa strukom želimo da svi stanovnici izraze i usklade svoje želje i potrebe - navode iz inicijative.

Navode i da ako postoji novac za uređenje parka 'on neće ispariti nakon mjesec dana'. Pitaju se je li demokratski da stanovnici Savice prvu informaciju o uređenju parka dobivaju objavom gradonačelnika 'iza čijih leđa već kopaju bageri?'.

- Nema potrebe za noćnim iskapanjima i provedbom projekta koji, ako ne računamo uski krug ljudi u Gradu, nitko od javnosti nije vidio. Novac će na računu biti i nakon izbora kada će se formirati Mjesni odbor, Vijeće gradske četvrti i kada ćemo cijelu proceduru moći provesti u skladu sa zakonom - stoji u priopćenju.

Poručuju kako podupiru sva rješenja u skladu s demokratskim procedurama, a ne 'samovolju jednog čovjeka na čelu grada' te da su 'lažiranju demokracije' već jednom rekli ne i da ona niti sada neće proći.

 

Komentara 5

MA
MajaSviben
10:35 28.04.2017.

Pa ovo je po onoj narodnoj... j... lud zbunjenog.... sada kada Bandić neće dirati park sada bi oni da ga se uredi? pa ništa nisu naveli što nije ili se nemože dodati u postojeći projekt!

TI
tivanovic63
11:06 28.04.2017.

Čista politička manipulacija od strane HNS-a i njihovih istomišljenika pod vodstvom Anke Mrak Taritaš koja laže, pljačka, krade, prosvjeduje...

MA
MarinB
10:56 28.04.2017.

hahaha evo sad se vidi da je ovo bilo politički montirano, sad bi oni ipak park hmmm.. samo da izmisle što im kod Bandićevog nije valjalo, možda je ipak sve bilo sasvim u redu pa će oni sebi smisliti isti takav!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije