Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREGOVORI S RADNICIMA

Imamo izjavu koju je Tomašević potpisao: Slijede pregovori o povećanju koeficijenata

Radnici Čistoće ušli u treći dan štrajka - grad sve više u smeću
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
26.01.2023.
u 11:09

Potpisivanjem izjave Tomašević je obećao i da radnici koji su sudjelovali u nezakonitom štrajku neće trpjeti disciplinske posljedice zbog sudjelovanja.

Radnici Čistoće postigli su dogovor sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem te su krenuli odvoziti smeće koje se proteklih dana nagomilavalo u Zagrebu zbog štrajka. 

U izjavi koju je Tomašević potpisao prihvatio je pet zahtjeva radnika. U Čistoći će se tako u roku od 30 dana provesti sistematizacija, plaćat će se kod 95 i kartica vozača, donosit će se detaljne upute o postupku izvođenja radnih operacija, osigurati bolja HTZ oprema te osigurati besplatno parkiranje u neposrednoj blizini središnjice podružnice u Folnegovićevoj ulici. 

Foto: Hrvatske Šume

 

U sljedećih mjesec dana Uprava Zagrebačkog holdinga i Grad Zagreb pregovarat će s predstavnicima radnika i sindikata o ispunjavaju preostalih šest zahtjeva u najvećoj mogućoj mjeri, a to su: 

– povećanje osnovice, minimalno 12 posto
– stalni dodatak od 200 eura
– vanjski prijevoz od 100 posto
– povećanje koeficijenata I. grupe složenosti poslova na 1.80
– povećanje koeficijenata II. grupe složenosti poslova na 2,40 za vozače
– maksimalni dodatak na otežane uvjete rada.

Potpisivanjem izjave Tomašević je obećao i da radnici koji su sudjelovali u nezakonitom štrajku neće trpjeti disciplinske posljedice zbog sudjelovanja.

Komentara 3

DU
Deleted user
11:39 26.01.2023.

Ovo s koeficijentima je smijurija ionak im u kolektivnom ugovoru već stoje ti koeficijenti. Besplatno parkiranje,pa ak imaju tak male plaće odkuda im novci za aute? Besplatan prijevoz po Zagrebu,onda ga treba osigurati i svim ostalim građanima.

DU
Deleted user
12:25 26.01.2023.

Prazan papir, bez oznaka čiji i nakoga se odnosi, tko preuzima koju obvezu, mogli su ovo napisati i na kupusov list ba baciti onim jakuševačkim svinjama. OPET PREVARENI II!

PA
papiribica
11:28 26.01.2023.

Ništa im nije dao. Samo je obećao da će se pregovarati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije