Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četvrti dan štrajka

FOTO Centar Zagreba puni se smećem, radnici ne odustaju od svojih zahtjeva

Zagreb: Grad se puni smećem dok se očekuje dogovor radnika Čistoće i vlasti
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.01.2023.
u 09:09

Jutros od 6 sati radnici odvoze otpad samo s interventnih lokacija u Zagrebu – bolnica, domova zdravlja, vrtića, škola i domova za starije, dok ostali radnici i dalje štrajkaju

Štrajk radnika zagrebačke Čistoće traje već četvrti dan. Iako je štrajk trebao završiti jučer navečer, to se nije dogodilo. Radnici su nezadovoljni jer Uprava nije pristala na svih 11 zahtjeva, već je zajednički prihvaćeno njih pet, od kojih se nijedan ne odnosi na povećanje materijalnih prihoda. Jutros od 6 sati radnici odvoze otpad samo s interventnih lokacija u Zagrebu – bolnica, domova zdravlja, vrtića, škola i domova za starije, dok ostali radnici i dalje štrajkaju. Radnici traže povećanje koeficijenta za najniže plaćene radnike i vozače, da se najnižoj grupi složenosti poveća koeficijent na 1,8,  a vozačima na 2,4.  

A Zagreb se puni smećem. U centru Zagreba posljedice štrajka vidljive su na svakom koraku.

Zagreb: Grad se puni smećem dok se očekuje dogovor radnika Čistoće i vlasti
1/9

Radnici Čistoće sinoć su trebali nastaviti s radom nakon trodnevnog štrajka, prema postignutom dogovoru. U pregovorima s Upravom Zagrebačkog holdinga bilo je dogovoreno da će zasad dobiti povećanje od 700 kuna za najniže plaćene poslove i 600 kuna za vozače.

Video: Interventni odvoz smeća

Na sastanku je, zajedno s radnicima, u srijedu bio i predsjednik SSSH-a Mladen Novosel. Novinarima je ponovio da sindikati nisu organizatori trodnevne obustave rada, a s radnicima je bio tražeći način kako da dobiju ono zbog čega su izrazili bunt. Dodao je da će predstavnici radnika koji sudjeluju u mirenju inzistirati na tome da se koeficijenti ugrade u kolektivni ugovor.

Video: Treća smjena nije izašla na ulice

 

Ključne riječi

Komentara 30

VI
Vinkozrin
09:22 26.01.2023.

Stanje Zagreba , ogledalo je nesposobne gradske vlasti da održava red i čistoću na ulicama bijelog Zagreb grada. Sramota za sve iz MOŽEMO . Ostavka !

ME
medvedgrad
10:02 26.01.2023.

Senf, libo te, haj ti sa svojim geekovima kod mame na ručak.

PA
papiribica
09:55 26.01.2023.

Podrška radicima! Dolje lažna ljevica! Ostavka i izbori

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije