Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijene vrijednosti EU

I mladi iz Europe prepoznaju Samobor kao grad u kojem mogu obogatiti svoja znanja

erasmus
Grad Samobor
31.12.2015.
u 11:00

Niz projekata financiranih novcem EU odrađen je u 2015. na temu recikliranja, ljudskih prava, tolerancije...

Samobor je postao prepoznatljiva destinacija za provođenje europskih projekata za mlade u okviru programa ERASMUS+.

Teme su bile različite; od volontiranja, prevencije, recikliranja, zdravog života, bicikliranja, upoznavanja različitih kultura, ravnopravnosti spolova, ljudskih prava i tolerancije, a sve s ciljem promoviranja europskih vrijednosti i prihvaćanja različitosti kroz razmjenu iskustava. Čak šest projekata razmjene mladih provela je u Samoboru Hrvatska škola Outward Bound, koja provodi programe iskustvenog učenja u prirodi za djecu i mlade. Među projektima je onaj Brdsko-biciklističkog kluba Krpelj, koji je dobio sredstva za realizaciju projekta na temu recikliranja.

Najnoviji projekt Udruženja obrtnika Samobor pod nazivom "Obrazovanje za poduzetništvo i obrt", zajedno sa svojim partnerima u projektu – Gradom Samoborom, Društvom pedagoga tehničke kulture i informatike grada Samobora te Udrugom Pozitiva Samobor – provodi aktivnosti na projektu EU "Mladi obrtnici – novi poduzetnici", u sklopu kojeg promoviraju nove trendove u obrtništvu.

Ključne riječi

Komentara 1

SA
samoborka
22:51 31.12.2015.

Samobor ima svoje ljepote ali je u gastronomskom i ugostiteljskom smislu, a sto je izrazito bitno za turizam, jad i bijeda. Slasticarnica (a Samobor je kao poznat po kolacima i kremsnitama) na trgu je sva ofucana i prljava, ulazna vrata su im otrcana da je covjeka sram, ponuda kolaca je svedena na par vrsta koje se ne mijenjaju vec 50 godina valjda. Uglavnom, Samobor zivi na staroj slavi. ima ogroman potencijal ali ga gotovo uopce ne koristi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije