Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA DOLCU

Fuži i šurlice u koloritu s prabakine pregače

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/8
18.06.2020.
u 15:51

Pravi je raj za ljubitelje tjestenine novi prodajni prostor “Aurelia” u zatvorenom dijelu Dolca, koji je i specifično uređen.

Ravioli, torteline, pljukanci, fuži, šurlice... Pravi je raj za ljubitelje tjestenine novi prodajni prostor “Aurelia” u zatvorenom dijelu Dolca, koji je i specifično uređen. Dizajn potpisuje arhitektica Kora Demel Zadro, kojoj je inspiracija bio motiv bogato izvezene svilene ruže na lanenom platnu što ga je uočila na prabakinoj pregači kupljenoj upravo na najpoznatijoj zagrebačkoj tržnici.

– Žene su prije sedamdesetak godina prodavale narodne nošnje na Dolcu pa ovako želimo odati počast njihovu trudu koji je počesto bio zaboravljen – kazala je Kora Demel Zadro, dodajući kako pri uređenju nije htjela slijediti minimalističke trendove, nego je odabrala autentičan, prostoru prikladan uzorak.

Bivše prodajno mjesto u zatvorenom dijelu Dolca, pak, otkrio je Zoran Šimunić, vlasnik i direktor tvrtke Naše klasje, proizvođača tjestenine “Aurelia”, od jeseni će obogatiti delicijama s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz zaprešićkoga kraja, koje su ih oduševila nakon što su ondje nedavno otvorili tvornicu.

– Nadamo se da će u budućnosti Dolac, uz to što je popularna tržnica, postati i gastronomska lokacija na kojoj će i Zagrepčani i turisti moći nešto ukusno pojesti – kazao je Šimunić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije