Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dhmz izdao upozorenja

FOTO/VIDEO Snažno nevrijeme pogodilo Zagreb: Padala kiša i tuča, poplavljene ceste

Nevrijem u Zagrebu
Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb
1/13
08.06.2023.
u 16:14

DHMZ izdao je za danas žuti Meteoalarm za dijelove Hrvatske. Moguće je jače grmljavinsko nevrijeme.

Jako nevrijeme izazvalo je oštećenje i poplave na Sljemenu i u Lukšiću u Zagrebu. Vatrogasci su na svom Facebooku objavili fotografije intervencije. Nešto iza podneva u Mikulićima Gornjim padala je jaka kiša i tuča koja je potopila ulice. 

- Obilna kiša, uz tuču veličine riže do lješnjaka ulice je pretvorila u rijeke i potoke, a vrtovi su postali jezera. 90-godišnja baka Ljubica kaže da ovako nikad nije bilo. Ona je starosjedioc u ulici - kazao je čitatelj za 24sata.

Stanovnik Mikulića kaže da su poplavljena dječja igrališta, podrumi i garaže

Na Sljemenu te sjevernim i zapadnim obroncima Zagrebačke gore pala je obilna tuča. Vatrogasci uklanjaju posljedice nevremena u zagrebačkim podsljemenskim naseljima. U malo više od jednog sata palo je više od 40 litara oborine po četvornom metru i stvorila bujice, a temperatura zraka brzo se spustila s 15 na 10 stupnjeva Celzijevih, javlja HRT.

Podsjetimo, danas je DHMZ objavio će na Jadranu biti pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Od sredine dana mjestimice jači razvoj oblaka te pljuskovi praćeni grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti gdje lokalno mogu biti i jače izraženi, objavili su prognostičari. Vjetar slab, na Jadranu umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 23 do 28 °C.

DHMZ izdao je žuti Meteoalarm za dijelove Hrvatske. Moguće je jače grmljavinsko nevrijeme.

Petak donosi na Jadranu sunčano vrijeme. U unutrašnjosti promjenljivo i nestabilno, ponajprije od sredine dana uz mjestimične pljuskove i grmljavinu, lokalno i jače izražene. Poneki pljusak može se spustiti i do obale. Vjetar uglavnom slab te će ujutro ponegdje biti magle, osobito po kotlinama i uz rijeke. Na Jadranu poslijepodne prolazno umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu između 17 i 21, a najviša dnevna većinom od 23 do 27 °C.

Video: Kaos u Kutini i okolici: Poplavile prometnice, podrumi i škole, voda dizala asfalt

Ključne riječi

Komentara 4

MA
malaliba
15:56 08.06.2023.

U Zapruđu ništa!

PI
pivodavac
19:47 08.06.2023.

Dali je koji direktor Hr voda bio na terenu? jedino su direktori krivci za takvo stanje sa poplavama jer guzice su im uz klimu ili uz radijator.

Avatar Crazy_bat
Crazy_bat
15:42 08.06.2023.

A kada je to, kao, bilo? Jerbo u centru kapi nije palo, a kamoli ne tuča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije