Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljeni brojevi službi

FOTO I VIDEO Kaos u Kutini i okolici: Poplavile prometnice, podrumi i škole, voda dizala asfalt

Poplava na području Kutine
Foto: HVZ
1/28
06.06.2023.
u 15:57

Vatrogasci cijelo jutro imaju posla na području Kutine, Gornje Gračenice i Mečenčana. Ispumpava se voda iz podruma, a slažu se i vreće s pijeskom.

Nešto poslije 12 sati Kutinu i okolicu pogodilo je snažno oborinsko nevrijeme. Nezapamćena količina vode pala je u vrlo kratkom vremenu. Voda je u nekim ulicama dizala asfalt i šahte.

Poplavljeni su kuhinja OŠ Mate Lovraka, Učenički dom, podrum Općiunskog suda, objekt Maslačak Dječjeg vrtića Kutina... Vatrogasci i djelatnici Moslavine d.o.o. brzo su intervenirali te pomažu građanima u ispumpavanju vode. Voda je ušla u neke kuće u Kutini i okolici odakle se ispumpava.

VEZANI ČLANCI 

'Uslijed velikih oborina koje su u kratkom roku zadesile područje Kutine sve žurne službe Grada Kutine i vatrogasaca su trenutno na terenu. U tijeku je uvid u stvarno stanje i saniranje štete te molimo sve građane da ukoliko su uočili oštećenje na javnoj komunalnoj infrastrukturi da kontaktiraju komunalne redare Grada Kutine na +385 99 399 9569 ili +385 99 3999 537', objavili su iz grada.

 
Poplava na području Kutine
1/7

Povećan broj vatrogasnih intervencija zbog kišnog nevremena

Kišno nevrijeme prouzročilo je plavljenje objekata i prometnica te povećan broj vatrogasnih intrevencija. „Situacija na području Sisačko-moslavačke županije je kritična na 3 mjesta: u Mečenčanima, u Općini Donji Kukuruzari, gdje je voda prešla preko ceste i ušla u jedan kontejner, a na terenu su 2  DVD-a s 3 vatrogasaca iz DVD-ova Hrvatska Kostajnica i Donji Kukuruzari. U Gornjoj Gračenici kod Kutine vatrogasci rade na prepumpavanju kanala koji plavi, a na terenu je 14 vatrogasaca iz DVD-a: Donja i Gornja Gračenica te Volodera.  Na području Kutine je zabilježeno 48 ispumpavanja i 6 ispiranja kolnika, a na terenu je 38 vatrogasaca, od čega 20 pripadnika iz 7 DVD-a te 18 pripadnika JVP Kutina“, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Marijo Paluh. Dodao je kako je situacija ipak relativno dobra, vatrogasci su na terenu i rade na sanaciji gdje će ostati do potpunog smirivanja situacije. 

I u Zadarskoj županiji u kojoj je došlo do velike količine oborina na području Bibinja i Sukošana, nastavlja se ispumpavanje vode iz objekata. Putem aplikacije „Upravljanje vatrogasnim intervencijama“ danas je zabilježeno 10 odrađenih tehničkih vatrogasnih intervencija ispumpavanja vode, u kojima su angažirana 24 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila. Veći dio intervencija odrađuje se na području Sukošana.

Ključne riječi

Komentara 3

PU
Pulchrum
18:50 06.06.2023.

Nije se igrati s Nebom. Prije dva mjeseca okultni koncert, klanjanje Zlu, danas nezapamćena havarija. Svi potresi, poplave i katastrofe su posljedice toga što se čovjek udaljio od svog Izvora i misli da može sam, ili još gore da možee biti sretan kad s nekim tikve sadi. Smiluj nam se

DU
Deleted user
11:37 07.06.2023.

Opet Rusi krivi.

Avatar xenon
xenon
18:50 06.06.2023.

Kriv je AP. Pa to svi znaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije