Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski kviz savez

Ekipa "PETArde" iz V. gimnazije pobjednici su prvog zagrebačkog Srednjoškolskog kviz kupa

Foto: Hrvatski kviz savez
1/10
21.03.2023.
u 15:14

Natjecala su se 84 đaka, u 20 timova po četiri člana, a program su vodili svima poznati lovci Krešimir Sučević Međeral i Mladen Vukorepa

Ekipa "PETArde" iz V. gimnazije briljirala je i odnijela pobjedu na prvom zagrebačkom Srednjoškolskom kviz kupu, koji se u organizaciji Hrvatskog kviz saveza održao proteklog vikenda u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga. U natjecanju koje su vodili poznati lovci Krešimir Sučević Međeral i Mladen Vukorepa, sudjelovala su 84 đaka, podijeljena u 20 ekipa po četiri člana, a svaka je ekipa predstavljala svoju školu. 

– Srednjoškolski kvizaški kup je natjecanje koje pokazuje da kviz u Hrvatskoj ima budućnost. Bilo mi je zadovoljstvo biti suvoditelj i promatrati entuzijazam mladih ekipa te svjedočiti pokazanom znanju – kazao je Vukorepa.

Na drugom su se mjestu našli pak "Usamljeni jahači" iz XV. gimnazije, a domaćini iz Prirodoslovne škole, ekipa "Bitange i princeze" zauzela je treće mjesto. 

Foto: Hrvatski kviz savez

– Ovakve priredbe su dobre jer smanjuju zazor mladih ljudi, koji često misle da nemaju dovoljno znanja za okušati se u ozbiljnim kvizovima, dajući im poticajno okruženje za početak bavljenja jednom divnom i obogaćujućom aktivnošću – istaknuo je Sučević Međeral.ž

Natjecanje se sastojalo od ukupno 40 pitanja općeg znanja podijeljenih u dva kruga. Na dodatnih 15 pitanja odgovaralo je deset ekipa koje su ušle u samo finale. Za prva tri mjesta dobile su se medalje te razne nagrade pod pokroviteljstvom Keindlsporta, Menarta i Regatte.

Foto: Hrvatski kviz savez

– Posebno nas veseli biti organizator jednog ovakvog natjecanja kojim možemo promovirati i poticati kulturu kvizova među mladima i svjedočiti njihovom znanju, zainteresiranosti i veselju – poručila je Petra Lypolt, dopredsjednica Hrvatskog kviz saveza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije