Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počela sniženja

Došli smo u šoping iz Dubaija jer su cijene u Zagrebu bagatelne

Sezonska sniženja
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/12
28.12.2018.
u 08:23

Najviše se traže odjeća i obuća, a popularan je i nakit pa se za samo 300 kuna može složiti cijela odjevna kombinacija

U odnosu na cijene kod nas u Dubaiju, ove ovdje su bagatelne! Pa zato svake godine dođemo u Zagreb u vrijeme sniženja – objašnjava nam Shamma AlZaabo (na fotografiji) dok s obitelji pretražuje police Terranove u centru grada, birajući između mnoštva raznobojnih pulovera, haljina i košulja.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

U Emiratima su cijene puno skuplje, kaže, pa se tamo promišljeno bira svaki odjevni predmet i kalkulira koliko će se odvojiti za njega. U hrvatskoj metropoli to nije slučaj, govori, pa iako nije došla ni po što posebno, iz trgovine je izišla punih ruku.

Prodavači ne stignu nositi

Nije to ni posve čudno jer cijene su od jučer snižene od 50 do 70 posto. Počeli su zimski popusti, koji će, prema Zakonu o zaštiti potrošača, trajati sljedećih 60 dana, a u to vrijeme na robi jasno moraju biti istaknute stara i nova cijena, kao i točan postotak popusta. I dok će neke trgovine držati jednake cijene cijelo razdoblje sniženja, drugi će ih, poput New Yorkera, nakon Nove godine dodatno sniziti. Iako je jučer bio tek prvi dan “prvog kruga”, na ulazima u trgovine u središtu grada već se stvarao metež. Trgovci su praznili skladišta, preslagali police i stavljali robu na vješalice, a kupci su ih brzinski skidali i odnosili u svlačionice.

Najviše pažnje nekako su privukle blještave haljine za novogodišnji doček, a po haljinu došla je i Monika Barbarić, koja je, objasnila je, čekala da počnu popusti pa odmah došla po malu crnu haljinu koju je uočila još prije, a za nju je umjesto 119 kuna, jučer izdvojila samo 60. Cijene su haljina na sniženju, inače, od 60 do 100 kuna. Jednako je jeftina i zimska odjeća.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

– Zimska jakna 70 kuna?! – vjerovati nije mogla Koraljka Kralj koju smo u Terranovi zatekli s unukom. Nije, kaže, planirala sebi ništa kupiti, ali ovoj cijeni nije mogla odoljeti. Njezina se unuka, pak, počastila s dvije veste božićnog dizajna koje se mogu nabaviti već za 80 kuna, umjesto prijašnjih 160. Traperice se mogu naći i po cijeni od 70 kuna, dok se muške majice prodaju po cijeni već od 20 kuna.

Motalo se oko polica, isprobavalo i ispitivalo za veličine i u Image Haddadu, gdje se svi artikli mogu naći i 70 posto jeftinije. I ovdje su se najviše tražile svečane haljine, a po haljinu je jučer došla i Sanja Čemko, koja je u trgovinu došla upravo u haljini tog brenda. Čekala je, kaže, popuste kako bi novu kupila ipak malo jeftinije.

– Sviđaju mi se sve haljine, a ovu crvenu želim već dugo, čekala sam da padne cijena, i evo me – kroz smijeh objašnjavala nam je Sanja, uspust pokazujući svoj “ulov”, koji je platila 129 umjesto donedavnih 329 kuna.

Niže cijene i brendova

Snižene su i torbe, koje se umjesto za 389 kuna sada mogu nabaviti za 155 kuna. Upola je jeftiniji i nakit, za koji se umjesto 89, sada treba izdvojiti 44,50 kuna. Snižene su i cijene majica, pa se, primjerice, bluze koje inače koštaju 449 kuna, sad mogu naći po 179 kuna.

Osim u gradu, i u trgovačkim centrima istaknuti su natpisi “sniženo” pa se u Avenue Mallu može pronaći sve za večernji izlazak, zajedno s nakitom, za manje od 300 kuna. U New Yorkeru su popusti do 50 posto, pa suknja, poput one s cvjetnim uzorkom, koju je birala Ana Maretić kad smo je sreli, sad košta samo 39 umjesto dosadašnjih 139 kuna.

– Ovo su razlozi zašto volim sezonska sniženja, jer kad bih inače našla ovako dobru priliku? – zadovoljno je trljala ruke Ana, koja je na blagajnu odnijela i traperice za 119 kuna, sniženih s 230, kao i crnu košulju koja košta 54 umjesto 159 kuna. U Zari je red za blagajne bio sve do ulaza u trgovinu jer su se ondje mogle naći majice i puloveri dugih rukava za samo 79 kuna, traperice za 150, a debele zimske jakne za 379 umjesto za 559 kuna.

A osim krpica, kupovale su se i cipele. U trgovini CCC sniženje je do 70 posto, a cijene su najviše pale čizmama i gležnjačama. Tako se smeđe čizme Tom Tailor mogu kupiti za 399 umjesto za 799 kuna, a po istoj cijeni mogu se nabaviti i visoke čizme Lasocki, što je sniženje od 40 posto. U ShoeBeDou popularne bijele starke više nisu 500 kuna, nego 250, a standardne crne čizme Dr. Martens mogu se naći za 879 umjesto za 1100 kuna.

Pogledajte i video: Prometni prekršaji u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Asterix
Asterix
08:57 28.12.2018.

Pa je potegla i Dubaija da bi kupovala u Terranovi!?

Avatar krile11
krile11
09:10 28.12.2018.

Gluposti.Biou u Dubaiu ,Conversice mozete kipiti za ,preracunato,130 kn

WE
weAreCro
10:34 28.12.2018.

Sta je ovo pr clanak za new yorker i terranovu...pa izabrali ste dva najusranija ducana u Hr. A ovi arapi bas nemaju mozga, ona je iz Daubaija dosla u Zg naletjela na jeftinocu u terranovi i sva je sretna a ne zna da ce tu istu robu bacit u smece za par mjeseci. Kupovali tamo u par navrata pa ne mozes vjerovati koje se smece od robe tamo prodaje, a jos bahatost prodavaca pa to je uzas...ma sramota, imaju smijesne cijene jer valjda jedino tako mogu privuci kupce. Ima puno drugih ducana gdje za par kuna vise mozete kupiti normalan komad odjece...klonite se ovih uzasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije