Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA

Dan otvorenih vrata u Savskoj 1: Zagrebački vatrogasci pripremili bogat program

Zagreb: Na krovištu zgrade na Zrinjevcu buknuo požar
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
30.09.2022.
u 09:00

Ne štede pripadnici JVP-a na sadržajima jer posljednje dvije godine nisu mogli ugostiti Zagrepčane.

Kako preživjeti požar, kako ga gasiti, a što se nikako ne smije raditi kad vatra zahvati dom. Kako izgleda vožnja u kanaderu, vatrogasnom vlakiću, čamcu, ali i u navalnom, kemijskom te ostalim vatrogasnim vozilima. Od čega se sastoji oprema za spašavanje iz ruševina te s visina, kako se kugla vatrogasnim cijevima, igra Jenga opremom za spašavanje iz prometnih nesreća...

Sve to moći će se vidjeti (i doživjeti) sutra od 9 do 15 sati u Savskoj 1, na Danu otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Zagreb. Nisu vatrogasci štedjeli na sadržajima jer posljednje dvije godine zbog pandemije u svojoj centralnoj postaji nisu mogli ugostiti Zagrepčane, koji im se inače tradicionalno pridružuju na događanju prvog vikenda u listopadu.

18.07.2022., Zagreb - Na krovistu zgrade u Ulici Petra Berislavica 2 buknuo je pozar. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Njihovim dvorištem "prodefilira" tada nekoliko tisuća ljudi, a ove će godine, uz već navedene aktivnosti, dan moći provesti i u utrkivanju s vatrogascima u brzom oblačenju, upoznavanju s maskotom Hrabrim Hrvojem te Mionionima, a moći će se i zaroniti s vatrogasnim roniocima. Pripremili su vatrogasci i darove, a iako se Danu otvorenih vrata najviše vesele klinci, koje oduševi vatrogasni vlakić, tu su i sadržaji za odrasle.

Inače, prošle je godine JVP imao 4651 hitnu intervenciju, a uklonili su čak 1141 dimnjak, gotovo 3000 kvadrata oštećenih fasada te izravno spasili 61 osobu. Usto im je stiglo pedeset novih kolega.

>> VIDEO: Vatrogasci se bore s požarom koji je buknuo na Žitnjaku

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije