Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aktualni sat

Bandić: Zar da se bojim kaznenih prijava? Imam ih 300!

bandić, skupština (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
12.07.2011.
u 11:40

Bez vrtića je ostalo 1300-1500 djece, a gradonačelnik je najavio izjednačavanje subvencije privatnim vrtićima.

Između 1300 i 1500 djece nije upisano u vrtiće, a upravo toliko mjesta ima u vjerskim i privatnim vrtićima. Trebamo izjednačiti subvenciju za gradske i privatne vrtiće pa neće trebati graditi desetak novih.

Možda to već učinimo u rebalansu, a sigurno ćemo u proračunu za sljedeću godinu, najavio je gradonačelnik Milan Bandić na aktualnom satu Gradske skupštine.

Zastupnik Marin Knezović (SDP) prigovorio mu je što građanima koji imaju pravo na besplatni pokaz šalje i propagandno pismo.

Sukob s Meićem (SDP)

– Još ste ironični, ZET-ove dugove prikazali ste kao modernizaciju, a slanjem pisama povrijedili ste zakon o zaštiti podataka – kazao je Knezović.

Gradonačelnik mu je odgovorio da mu nitko neće zabraniti da se obraća ljudima te da to radi jer njegova bivša stranka “već šest mjeseci stvara kakofoniju”. Pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić zastupnici Daniri Bilić (HDZ), koju je zanimalo što ulazi u cijenu produženog boravka u školama koju roditelji plaćaju po dohodovnom cenzusu, objasnio je da djeca imaju pravo i na program i na obrok.

Opet je izbio sukob između zastupnika Jurice Meića (SDP) i gradonačelnika koji je protiv Meića ranije pokrenuo prijavu jer ga je ovaj sa skupštinske govornice optužio da krade.

Meić je Bandića pitao zašto je u ožujku napravio rebalans proračuna kojim je bolnici Sv. Ivan namijenio 30 milijuna kuna za gradnju novog odjela, a sada za vrtiće ne želi napraviti isto.

– Čovjeka se drži za riječ, a magarca za uši. Taj novac još nije uplaćen bolnici – kazao je Meić.

Bandić mu je vratio da će na sudu vidjeti tko govori istinu, aludirajući na prijavu koju je podnio protiv Meića.

– Zar se ja bojim kaznenih prijava? Imam ih 300! Kad se nova digne ja se nasmijem i odmahnem rukom. Posebno na one bivših kolega. One više govore o njima nego o meni – kazao je Bandić i nastavio svoj monolog.

Čović o ostavci

– Neki od vas su mi ispred Poglavarstva donijeli kofer. Koferče! U europskom Zagrebu! Vi bi da ja za vama s koferom kaskam dok vi radite rebalans. Što vi mislite? Da sam ja idiot, kreten, majmun bez dostojanstva?! Kako smo lijepo zajedno donijeli odluku o parkiranju. Kad ima volje – kazao je Bandić.

Zastupnici HDZ-a, pak, Ivu Čovića, predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga, više su puta pozvali da dade ostavku.

Kao razloge naveli su neprodane stanove u Sopnici, rast broja novozaposlenih i propadanje Autobusnog kolodvora. Čović je Margareti Mađerić kazao da će razmisliti o ostavci.

 – Do kraja kolovoza traje akcija - tko kupi stan u Sopnici dobit će garažu ili će je moći kupiti po povoljnijim uvjetima – poručio je, uz ostalo, Čović.

Komentara 57

DA
Dadeaux
12:04 12.07.2011.

Bandić se smije, i s pravom se smije, jer za njega ne vrijede isti zakoni kao za nas stoku sitnog zuba. Ja sam u životu dobio samo jednu prijavu, i to prekršajnu, zbog nepropisnog parkiranja, i za to su meme htjeli strpati u zatvor. Ne šalim se - na putu od policije do suda izgubili su moju uplatnicu, i uredno sam primio poziv \"za izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od jednog dana\". Srećom sam još uvijek čuvao kopiju uplatnicu. Da sam kroz život skupio samo tri kaznene prijave, vjerojatno mi se ni za grob ne bi znalo.

PT
ptica2
12:32 12.07.2011.

Ma ljudi, prekrasan gradonačelnik.

Avatar Vucibatina
Vucibatina
13:38 13.07.2011.

neka na svaku prijavu dobi godinu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije