Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
viteški posao

Bandić: Ako se ugostiteljima poveća PDV, Grad će kompenzirati

Bandić pije
Foto: Danko Vučinovič/24sata/PIXSELL
21.11.2013.
u 16:03

– Ovaj se posao ne može raditi bez ljubavi i osmijeha na licu. Znam da vam je teško – poručio je gradonačelnik

Tražimo da se preispitaju odluke o cjenicima i cijenama koje se nisu mijenjale od 2009. godine, da nam se ukine plaćanje poreza na potrošnju i da naši predstavnici budu prisutni u radnim odborima i povjerenstvima koji odlučuju o poticajima, ali i funkcioniranju rada ugostitelja – poručio je danas Forum zagrebačkih ugostitelja, njih dvjestotinjak, koji su u hotelu Esplanade održali sastanak pod nazivom „Ugostitelji nisu guske u magli“.

Viteški posao

Iznijeli su goruće probleme i teme koje ih muče, a predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb Nenad Šepak poručio je kako ugostiteljstvo danas nije lako stjecanje novca, nego viteški posao. Podršku su im došli dati gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor. 

– Ovaj se posao ne može raditi bez ljubavi i osmijeha na licu. Znam da vam je teško. Ako se međustopa PDV-a poveća s deset na trinaest posto, ja ću predložiti Gradskoj skupštini da tu razliku Grad kompenzira u cijeni najma javnih površina ili na neki drugi način – najavio je gradonačelnik te dodao kako će otvoriti najbolju pivnicu u Europi kada ode u mirovinu.

Šest ugostitelja dobilo je danas priznanja za ustrajan rad i kvalitetu, a to su vlasnici ugostiteljskih mjesta „Hemingway“, „M&M“, „Kapuciner“, „Vincek“, „Janje“ i „Trnjanka“. Nekoliko zahtjeva koje su ugostitelji iznijeli na lanjskom sastanku, a to su, između ostaloga, da se ukine zabrana točenja alkohola od 6 do 8 sati ujutro i da se radno vrijeme ugostiteljskih objekata u centru produži za dva sata, predsjednik Gradske skupštine obećao je da će se razmotriti.

– Vjerujem da ćemo ih usvojiti na idućoj skupštini 28. studenog – najavio je Kosor.

Ključne riječi

Komentara 5

DO
Dobarlos
16:19 21.11.2013.

Obečanko Bandić i alkohol = bježanje od policije:D

ML
m.l
18:14 21.11.2013.

?.......a guske su glupe stalno, ne samo u magli. Kakav je to glupi naslov za raspravu, ........skoro je vrijeme za " foie gras " pa ce sve biti veselo

Avatar liquidsky
liquidsky
08:06 22.11.2013.

Grad će kompenzirati? Čime? Novcem kojim mi građani punimo Grad prirezom i komunalnom naknadom? Najmom gradskih prostora drugim djelatnostima koje nisu ugostiteljske? Otkuda Bandiću pravo da favorizira i pogoduje jednom cehu? Čini se da Bandić tone sve dublje i dublje u vlastitu jamu iskopanu lopatom uličnih pogodbi, obećanja koja nemaju veze s propisima, umiljavanja svima i svakome teškom demagogijom, ispraznih blebetanja koja skasnije mora demantirati i poslovnih dealova plaćenih javnim novcem a sklopljenih na roštiljima i po šankovima. Točno se tako čini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije