Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pilot donio odluku

Zrakoplov sa 143 putnika sletio u Zadar umjesto u Split. Nitko ne zna razlog

Zračna luka Zadar
Dino Stanin/PIXSELL/Ilustracija
06.02.2020.
u 10:37

Putnici iz Splita, njih 106, koji su trebali njemačkim zrakoplovom iz Splita otputovati za Düsseldorf, prenoćili su u hotelu te su autobusima prevezeni u Zagreb, odakle će u poslijepodnevnim satima zrakoplovom putovati u Njemačku

Zrakoplov njemačkog avioprijevoznika sa 143 putnika na liniji Düsseldorf – Split u srijedu navečer sletio je u zadarsku zračnu luku, a ne u splitsku zračnu luku, doznaje se od voditelja Službe za prihvat i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvana.

"Taj je zrakoplov trebao u splitsku zračnu luku sletjeti u 18.55 sati, ali kad je bio u blizini Zadra i prije no što se usmjerio k Splitu, pilot je odlučio sletjeti u zadarsku zračnu luku", rekao je Melvan za Hinu.

Nisu mu poznati razlozi slijetanja tog zrakoplova u Zadar, ali rekao je da pilot takvu odluku donosi radi sigurnosti putnika.

"U takvim slučajevima postoje tri moguća razloga za slijetanje zrakoplova u drugu zračnu luku, a to su: uvjeti na pisti gdje treba sletjeti, uvjeti u zraku i uvjeti vezani uz putnike u zrakoplovu. Nije nam poznato koji je od ovih razloga utjecao na to da se zrakoplov spusti u zadarsku luku", rekao je Melvan.

Dodao je da su u vrijeme predviđeno za slijetanje tog zrakoplova uvjeti u splitskoj zračnoj luci bili standardni i bez poteškoća i da se pet minuta nakon termina predviđenog za slijetanje njemačkog zrakoplova u tu zračnu luku prizemljio jedan drugi putnički zrakoplov.

Melvan je izvijestio da su putnici iz Splita, njih 106 koji su trebali njemačkim zrakoplovom iz Splita otputovati za Düsseldorf, prenoćili u hotelu te su autobusima prevezeni u  Zagreb, odakle će u poslijepodnevnim satima zrakoplovom putovati u Njemačku.

Prema njegovim riječima, u srijedu je zbog jakog vjetra jedan zrakoplov umjesto u dubrovačku zračnu luku preusmjeren u splitsku zračnu luku, a i dan ranije tri zrakoplova koja su letjela u Dubrovnik također su zbog jakog vjetra preusmjerena u Split.

Ključne riječi

Komentara 2

GR
grabkenkprog
13:03 06.02.2020.

MooXi.net - sjajan projekt za odrasle koji žele pronaći seksualnog partnera

TO
tovaravot
12:16 06.02.2020.

ovo je vijest ranga za lokalne opcinske portale. niti je bitna niti je interesantna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije