Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko Mamić

Tvrdio da prodaje dionice Dinama pa uzimao i po 14.000 eura

Dinamo
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
26.06.2017.
u 16:52

Kada su kupci dionica počeli sumnjati da tu nešto ne štima, tražili su povrat novca

Zlatko Mamić (42) iz Dervente sumnjiči se za doista sofisticiranu prevaru, koja se sastojala u tome da je većem broju građana nudio na prodaju dionice GNK Dinama, obećavajući im višestruki profit. Prevara je razotkrivena kada je klub, saznavši za nju, o svemu obavijestio policiju, koja je počela s kriminalističkim istraživanjem.

Kako se sve odvijalo, danas je na svojim internet stranicama izvijestio sam Dinamo, ne navodeći identitet osumnjičenika. Ujedno iz Dinama pozivaju građane koji su žrtva ovog kaznenog djela da se jave nadležnoj policijskoj upravi, budući da se broj prevarenih osoba još ne zna, odnosno policija ga još utvrđuje. Sumnja se da ih je bilo najmanje 13, a sve se odvijalo tijekom siječnja 2016. Zlatko Mamić se sumnjiči da je osmislio čak i lažnu internetsku stranicu s koje je GNK Dinamo komunicirao s kupcima njihovih dionica. Mamić im je obećavao desetostruki profit, tražeći poveće iznose novca.

Kako se sumnja, od jednog je oštećenika uspio izvući čak 14.000 eura, od drugog 2000 eura. Kada su kupci dionica počeli sumnjati da tu nešto ne štima, tražili su povrat novca. Osumnjičeni je jednom od njih vratio oko 2000 eura, a onda se cijela priča razotkrila. Policija je prošli tjedan pretraživala stan i vozilo Zlatka Mamića, a pretraženi su i neki javno bilježnički uredi budući da je Zlatko Mamić s naivnim kupcima ovjeravao te ugovore, garantirajući povrat uloženog novca. Iz GNK Dinama inače poručuju i da privatizacija Dinama još nije pokrenuta te da stoga ne postoji način da “ikakve legalne dionice GNK Dinamo bile na tržištu”.

Ključne riječi

Komentara 5

ZA
zagrebstari
17:15 26.06.2017.

A lovu je nosio Zdravku sukladno aneksu koji će biti potpisan prekosutra.

Avatar soliloquy
soliloquy
23:10 26.06.2017.

Hoće li i ovaj Mamić imati pressicu o kojoj ćete pravovremeno obavijestiti širu javnost?

ZA
zagrebstari
17:15 26.06.2017.

A lovu je nosio Zdravku sukladno aneksu koji će biti potpisan prekosutra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije